• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Filistinliler "Yüzyılın Anlaşması"nı Rotterdam'da konuşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa’da Filistin için çalışan dernekler, "Yüzyılın Anlaşmasına Hayır', 'Bahreyn Çalıştayına Hayır' 'Filistin’in Hakkı İçin Evet’ sloganlarıyla 16 Haziran'da Hollanda’nın Rotterdam kentinde bir çalıştay düzenleme çağrısında bulundu.

Çalıştayın amacının ABD'nin uluslararası kanunlara muhalif projelerini tartışmaya açmak ve uluslararası kanunlar çerçevesinde Yüzyılın Anlaşmasına karşı mücadele etmede değişik yolları karşılıklı olarak işlemek olduğu bildirildi.

Çalıştay esnasında Filistin meselesi üzerinde tehlikeler barındıran ABD projeli Yüzyılın Anlaşmasına karşı kullanılacak mekanizmaların araştırılması ve Filistin davasına yönelik şer planların başarısız kılınmasının siyasi, insani ve kanuni boyutlarını barındıran çalışma raporları sunulacak.  

Çalıştayda ayrıca ABD'nin bu haziranda gerçekleştirilmesi çağrısında bulunduğu Yüzyılın Anlaşmasının bir merhalesi olan Bahreyn Çalıştayı’nın Filistin halkı üzerindeki tehlikesinin boyutları konuşulacak.

Avrupa Filistin Konferansı Başkanı Macid Ez Zir, çalıştayın Avrupa kıtasında Filistin derneklerinin çalışmalarının önemini yansıttığını, içerde ve dışarıda Filistinlilerin Yüzyılın Anlaşmasından yüz çevirmesiyle aynı çerçevede olacağını, Arap halklarının siyonistlerle normalleşme dalgasına karşı durmayla uyumlu hareket edileceğini vurguladı.

Ez Zir, çalıştaya çağrının Avrupa’da çalışan Filistin dernekleri tarafından genel çapta yankı uyandırdığına dikkat çekti.

Avrupa Filistin Konferansı bu Çalıştayı Hollanda’da bulunan Filistin Evi, Filistin Topluluğu, İtalya’da bulunan Filistin Toplumu, Belçika’da bulunan Filistin Topluluğu ve Belçika Filistin Buluşması, Danimarka’da bulunan Danimarka Filistin Dernekleri Birliği ve Filistin Forumu, Avusturya’nın Nemsa kentinde bulunan Filistin destek Koordinasyon Kuruluyla ortaklaşa düzenliyor. (Zeyd Varol-İLKHA)     





Bu haberler de ilginizi çekebilir