• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
"Yetimine, öksüzüne sahip çıkmayan bir toplum asla iflah olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen "Hayallerimiz Gerçekleşiyor" adlı proje kapsamında  düzenlenen şenlik programında ildeki yetim ve öksüzlerle bir araya geldi.

Şehir Stadyumunda düzenlenen şenliğe, Vali Kadir Ekinci ve eşi Tuba Ekinci'nin yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kurum müdürleri, STK temsilcileri, yetim ve öksüz çocuklar ile aileleri katıldı.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Seyhan Savaş Yaraşır, proje kapsamında öncelikle merkez ilçe mahalle ve köylerinde yaşayan yetim ve öksüzleri tespit ettiklerini, sonra da çocukların talep ve ihtiyaçlarını alarak bunların tamamını karşıladıklarını belirtti. Proje kapsamında tüm çocukların sağlık taramasından da geçirildiğini ifade eden Yaraşır, şenlik programı ile projenin tamamlandığını söyledi.

"Yetimler ve öksüzler birer emanettir"

Yetim ve öksüz çocukların ailelerine hitaben konuşan Vali Ekinci,  "Öncelikle, hep birlikte ve huzur içinde idrak edip geride bıraktığımız Ramazan Bayramınızı tebrik ederim. Bugün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca yürütülen 'Hayallerimiz Gerçekleşiyor' projesi kapsamında, ilimizin merkez mahalle ve köylerinde yaşayan 241 yetim/öksüz kardeşimiz ve aileleri ile birlikteyiz. İnançlarımız ve kültürel değerlerimiz açısından son derece önemli bulduğumuz ve 'Toplumun emaneti' dediğimiz bu çocuklarımızla buluşmanın sevinç ve heyecanını yaşatan Rabbimize hamdolsun. Böylesine anlamlı, hatırlatıcı ve öğretici bir program için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Ekinci konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bingöl Valiliği olarak dezavantajlı kesimlerimizi koruyan ve gözeten, onlarla ilgili farkındalık yaratmaya çalışan ve onların huzur ve mutluluğu, aydınlık yarınları için çabalayan her projeyi, her etkinliği, canı gönülden destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. 'Hayallerimiz Gerçekleşiyor' projesi kapsamında merkez mahalle ve köylerimizde taramalar yaptık. Yetim ve öksüz çocuklarımıza ulaştık. Kendilerine taleplerini ve ihtiyaçlarını sorduk. Kalpleri gibi tertemiz ve masum olan taleplerini aldık ve hamdolsun her birini tek tek karşıladık. Sonra her işin başı sağlık dedik ve tüm çocuklarımızı sağlık taramasından geçirdik. Şimdi de bu gönül köprüsünün son ayağında eğlenmek, çocuklarımızla hoşça vakit geçirmek üzere piknik programı ile bir aradayız. Bugün burası gerçekten bir şenlik alanına dönüşmüş durumda. Çocuklarımız birer çiçek misali etrafa ışık saçıyor. Bu huzur ve mutluluk tablosunu yaşatan Rabbimize hamdolsun."

"Allah yetim ve öksüzlere iyilikle davranmamızı, haklarını, hukuklarını korumamızı istiyor"

"Rabbu'l âlemin bizlerden, yetim ve öksüzlerimize iyilikle davranmamızı, haklarını, hukuklarını korumamızı istiyor." diyen Vali Ekinci, "Son yıllarda ülkemizde, özellikle bu konuda ciddi düzenlemeler yapıldığını ve tedbirler alındığını gururla söyleyebilirim. Bunun yanında emanetlerimize gözleri gibi bakan, onları öz çocuklarından ayrı tutmayan elleri öpülesi ailelerimiz var.  Huzurlarınızda onlara da teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Çocuklarımız bizim yarınlarımız. Onlara ne kadar fazla emek verirsek o kadar fazla hayırlı sonuçlar alırız. Bu konuda devlet ve millet olarak el ele gönül gönüle birlikte çalışmalıyız. Çocuklarımızın kötülüklerden korunması ve ruhsal, bedensel ve ahlaki anlamda gelişimlerini tamamlamaları için kamu kurumları, STK'lar ve diğer gönüllüler olarak ortak çabalara ihtiyacımız var. Çocuklarımızın geleceği teferruat değil, asli ve esas bir konu olduğundan kendi haline bırakılamaz. Medeniyet bilincimiz, güçlü aile ilişkilerimiz ve yarınlara dair hedeflerimiz, sorumluluk almamızı gerektiriyor. Birliğimiz, bütünlüğümüz, kardeşliğimiz ve dayanışma duygularımız için herkes kendi gücü nispetinde sorumluluklar almalıdır. Çünkü birçok işin telafisi mümkündür. Ama zamanında bir yetimin veya öksüzün kalbine dokunmamış, onları unutmuş veya sahip çıkmamışsanız bunun telafisi mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Yetim ve öksüz çocuklar için organize edilen programda 241 çocuğa talep ve ihtiyaçları kapsamında 104 adet yatak, 18 adet çalışma masası, 10 adet bisiklet, 84 adet giyim malzemesi, 215 takım eşofman, 3 adet gitar ve 25 adet oyuncak dağıtımı yapıldı.

Stadyuma kurulan farklı oyun alanlarında doyasıya eğlenen çocuklar, program kapsamındaki bazı oyunlarda yeteneklerini sergileyerek rakipleriyle kıyasıya yarıştılar.

Program halk oyunları gösterisi ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir