• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
Ultrason görevlilerinin tayininin çıkması hastaları mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki ultrason görevlilerinin eş durumundan dolayı tayin edilmesi hastaların mağduriyet yaşamasına neden oldu.

Eş durumundan dolayı tayini başka illere çıkan iki ultrason görevlisinin daha gitmeden bir önce hastane yönetimi tarafından hasta mağduriyeti yaşanmaması için durumun İl Sağlık Müdürlüğüne iletilmesine rağmen bir tedbir alınamadığı belirtildi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kadrosundaki iki ultrason görevlisinin de aynı dönemde tayin edilmesi ultrason birimini işlevsiz bıraktırması ve gereken tedbirin alınmaması hasta yakınlarının tepkisine neden oldu.

Ramazan Bayramı sonrası ultrason hizmetlerinin verilemediği hastaneye giden hasta ve hasta yakınları, muayene olamadan geri dönmek zorunda kalıyor.

Hastanedeki iki ultrason görevlisine aynı anda tayin verilmesinin mağduriyete yol açtığını dile getiren hasta yakınları, yaşanan mağduriyetin bir tedbirsizlik olarak niteledi.

Hasta yakınlarından yaşanan mağduriyete tepki

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kadrosundaki iki ultrason görevlisinin de aynı dönemde tayin edilmesi ve gereken tedbirin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınmamasını eleştiren bir hasta yakını, "Hastanede görevli iki ultrason personeli de aynı dönemde tayin alıp gidiyor. Tayin alıp giden personelin yerine yeni atama yapılmadan iki personelin de gönderilmesi büyük mağduriyet oluşturuyor. Sabahın erken saatinde muayene için geldik ama personel olmadığı için muayene olmadan dönüyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Hasta yakınları ultrason görevlisi olmadığı için mağduriyet yaşadıklarını belirterek, sorunun ivedilikle çözülmesini istedi.

Konu hakkında Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden alınan bilgilere göre, Eş durumu ve mahkeme kararıyla hastanede bulunan sadece iki ultrason görevlisinin tayini çıktıktan sonra yaklaşık olarak bir ay boyunca hasta mağduriyeti yaşanmaması için hastane yönetimi tarafından gönderilmediği ve yerlerine yeni ultrason görevlisinin tayin edilmesi için İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı dilekçe yazılmasına rağmen herhangi bir tedbirin alınmadığı belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir