• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
MEB`in Yasakçı Genelgesi Adana`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA-Okullarda başörtüsünü yasaklayan, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esasları belirleyen yönetmeliğe, birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ederken Özgür-Der Adana Şubesi öncülüğünde bir araya gelen STK`lar, kılık kıyafet yönetmeliğini protesto ettiler.
 
Tahtalı Cami önünde toplanan yasak karşıtı topluluk,"Uyuma Müslüman Başörtüne Sahip Çık, Başörtü Onurumuzdur Koruyacağız, Yasakçı Açılıma Hayır" şeklinde sloganlar atıp tekbirler getirerek İnönü Parkına kadar yürüdü.
 
Hükümet Kendi Kalesine Gol Atmıştır
İnönü Parkı önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Özgür-Der adınaHakan Yalınız, "Bizler başörtüsünü 28 Şubattan bu yanadır yasak hanesinde görmeye alışkın insanlarız. Fakat günümüzde böyle bir yasağın uygulandığı görmek bizim bakış açımıza göre hükümetin kendi kalesine gol atması demektir. Bu güne kadar kendisine destek veren başörtüsünün çözümünü bekleyenleri yanıltmıştır. Bizler bu günlerde 28 Şubatçıların mahkemelerde yargılandığını görmekteyiz bu böyleyken Hükümetin yönetmelikle okullarda başörtüsünü yasaklaması çelişkidir. Bu büyük bir yanlıştır. Bu yasağa tepki vermeye devam edeceğiz."dedi.
 
Daha sonra söz alan başörtüsü yasağı mağdurlarından Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İmam Hatip öğrencileri, yaşadıkları sıkıntıları anlatıp başörtüsü yasağının tüm alanlarda son bulmasını gerektiğini ifade ettiler.
 
Programa katılan sanatçı Erdoğan Akın ise seslendirdiği"Şimdi öz vatanında tutsaktır başörtüsü" eseriyle protestoya destek verdi.
 
Başörtüsü Yasağı Kemalizm`e Bağlılık Göstergesidir
Yapılan basın açıklamasında; gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlanacak "Okul içinde başı açık" ifadesinin yasakçı zihniyetin sona erdirildiği iddiasını boşa çıkardığı savunuldu.
Mümin hanım ve kızların Rablerinin emri gereği başlarını örtmesinin mekân ve meslek sınırlandırmasına tabi olmadığı belirtilen açıklamada; "Bizler hangi gerekçeyle yapılıyor olursa olsun bu yasağı, İslam düşmanı darbeci geleneğin devamı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu yasağı Kemalizm`e bağlılık göstergesi olarak görüyor ve reddediyoruz. İnancımıza vurulan hiçbir prangayı, kim vurursa vursun kabul etmiyoruz. Başörtüsü hayatın tüm alanlarında serbest oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir"denildi.
 
Sık sık tekbir getiren katılımcılar yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
(Ayhan Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir