• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Saadet Partisi Teşkilatı Best-Der`i Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS- Saadet Bitlis İl Teşkilatı ve İstanbul Pendik İlçe Teşkilatıyla birlikte Bitlis`te faaliyet yürüten İslami STK lardan Best-deri ziyaret etti. Dernek binasında gerçekleşen ziyaret`e dernek başkanı Cengiz Karakaya dernek çalışmalarında bahsederken amaçlarının İslami ve Kur`ana hizmet olduğunu belirtti.
 
Karakaya, İslami STK lar olarak amaçlarının Kur`ana ve onun emirlerine riayet etmek ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek olduğunu söyleyerek, " Toplumun inançlarını hiçbir baskı altında kalmaksızın, hiçbir dayatma yapılmadan özgürce yaşayabilmelerini sağlama olduğunu belirtti.
 
Karakakaya gündemde bulunan ve mevcut yönetimin yasalaştırdığı başörtü sorununa da değinerek, "Beklentimiz oydu ki Milli Görüş tabanında gelen ve aynı mağduriyeti yaşayan eşi ve kızı başörtülü olan sayın başbakanımızın başörtünün önündeki engelleri kaldırmaktı. Ama gerek biz İslami STK ların gerekse İslami kendine dert edinen bir toplumun beklentilerinin ötesinde onları hayal kırıklığına uğratmıştır. 28 Şubat zihniyetinin yapamadığını yasalaştırarak yapmıştır. Biz STK olarak başbakanın gerek iç politika gerekse dış politikada zaman zaman yaptığı çıkışları ve hizmetleri beğenmişiz. Ama aynı şekilde söyledikleriyle yaptıkları arasında tezat olan birbiriyle çelişen başörtü sorunu ve benzeri sorunların çözüm noktasındaki samimiyetsizliğini de eleştiriyoruz" dedi.
 
Saadet Partisi İstanbul Pendik İlçe Başkanı Ahmet Türkcan ise kendilerinin de Milli Görüş olarak bir misyona sahip olduklarını belirterek, "Bu misyonumuz, gayemiz ve amacımız bundan önceleri olduğu gibi bugün ve yarında aynı olacak bu gaye ve amaç el betteki İslam ve Kur`an dır. Hiçbir zaman hiçbir yerde ve zamanda bu misyonumuzdan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Türkcan mevcut yönetimin iç dış politikasını değerlendirerek bu politikaları samimi bulmadıklarını, özelikle başörtüsünü namus borcu olarak görenlerin bugün namus dedikleri bu şiara sahip çıkamadığını vurgulayarak, " Ülke genelinde yapılan bu hukuksuzluklara ve İslam`ın şiarlarına yapılan saldırılara gerek medya gerekse STK lar yapılması gereken tepkileri gösterme konusunda zayıf kaldılar. Ama Peygamber Sevdalıları`nın gerek başörtüsü gerekse İslam`a ve onun aziz Peygamberine yönelik yapılan saldırılara karşı Türkiye`nin bir çok yerinde ve özelikle Diyarbakır da milyona varan katılımla göstermiş olduğu tepkiyi samimimi buluyor ve taktirle karşılıyoruz" diye belirtti.
(Şükrü Tontaş İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir