• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Otoban ve Köprülere HGS Geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, manuel ödeme sisteminin kaldırılması sonrası Kartlı Geçiş Sistemi’nde bir yığılma olduğunu, Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) yaygınlaştırılmasındaysa sorunlar yaşandığını söyledi.

Vatan`da da yer alan habere göre, halen OGS sisteminde 2 milyon 800 bin, KGS’de ise 8 milyona yakın kullanıcının bulunduğunu, KGS’nin neden olduğu beklemelerin yoğun trafiğin bulunduğu bölgelerde sıkışıklığa neden olduğunu dile getiren Turhan, bu durumun belli bölgelerde karbon emisyonunun da yükselmesine yol açtığına dikkati çekti.

PTT ile yapılan protokol kapsamında geliştirme çalışmaları devam eden HGS’nin ise düşük maliyetle alınabildiğini ve pratik bir kullanıma sahip olacağını ifade eden Turhan, HGS’nin özellikle KGS’nin alternatifi olacağını, yakın dönemde KGS’deki kullanıcı sayısının HGS’ye geçmesini beklediklerini bildirdi. Yeni uygulamayla vatandaşlar PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar, büfeler, benzin istasyonları ve sınır kapılarının yanısıra internet, cep telefonu ve çağrı merkezi vasıtasıyla da yükleme yapabilecek“

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir