• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistinli Alimler İstanbul`da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Yurtdışında yaşayan Filistin Âlimler Birliği Meclisi, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını İstanbul Akgün Otel`de gerçekleştirdi. Genel kurul toplantısına Suriye, Lübnan, Ürdün`den birçok âlim katıldı. 4 Yıl önce kurulan yurtdışında yaşayan Filistin Âlimler Birliği Meclisi, yapılan ilk genel kurul toplantısında âlimler heyeti icra kurulunun yeni yönetici ve üyelerini belirledi. Filistinli Âlimler Birliği Meclisi Başkanlığı`na Abdulğani El Temimi seçilirken, Başkan Yardımcılığına Mufid Ebi Emşe, heyetin Genel Sekreterliği`ne ise Dr. Nevvaf Tekruri seçildi.
 
Öncü Alimlere İhtiyacımız Var
Toplantıda söz alan Bülent Yıldırım, âlimlerin olmadığı hiçbir topluluğun tam olarak doğru yolu bulamayacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Eğer bir cihadın öncülüğünde âlimler yoksa orada sapmalar olduğunu gördük. Söylediklerini yaşayan âlimlere ihtiyacımız var. Gerektiğinde uyarılarda bulunacak, gerektiğinde de cephenin en önünde yer alacak. Filistin davasının bugüne kadar gelmesinin sebebi budur. Onlar âlimlerini şehid vermişlerdir."
 
İsrail Büyük Bir Ders Aldı
Son Gazze saldırısında Filistin`in siyonist israil`e karşı büyük bir zafer kazandığını söyleyen Yıldırım, "Bu savaşta israil büyük bir ders aldı. Dünyada artık siyonizmin değil, Müslümanların taraftarları artmaya başladı. Dünyanın her tarafında Mescid-i Aksa yürüyüşüne katılanlar oldu. Mısır`da, Tunus`ta, Libya`da, Türkiye`de ve inşallah şimdi de Suriye katıldı. Suriye`deki direnişçiler Suriye`den sonra Kudüs diyorlar" şeklinde konuştu.
 
Sonuç Bildirgesi
Yurtdışında yaşayan Filistin Alimler Birliği Meclisi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısından sonra yayınlanan sonuç bildirgesinde şu hususlara yer verildi:
- Nerede olursa olsun İslam ümmetinin ezilen ve mazlum halklarına yardım edilmesi özellikle Filistin`in işgalden kurtarılması için gerekli çalışmaların yoğunlaştırılarak devam edilmesi...
 
- Âlimler meclisi son olarak Gazze`de siyonistlerin burnunu sürten ve onları rezil eden mücahitleri selamlamaktadır.
- Âlimler meclisi mülteci konumunda olun Filistinlileri sabır ve dirençlerinden dolayı selamlar ve asla onların Filistin`e dönüş hakkını tartışılamayacağını deklare eder.
- Âlimler Meclisi, gasp edilmiş Filistin halkının haklarının ve topraklarının ancak ve ancak direniş ile elde edileceğini teyit eder ve destekler.
- Âlimler Meclisi, Suriye halkının taleplerini destekler ve onlara her türlü yardımı yapmayı bir vecibe olarak görür.
- Âlimler Meclisi, Mısır halkını selamlar ve Mısır halkının ülkeye karşı yürütülen komplolara karşı uyanık olmaya davet eder."
 
Suriye Halkının Şiarı İslam`dır
Olağan Genel Kurulu toplantısından sonra Suriye`de güçlü bir İslami muhalefetin olmadığına yönelik sorumuza cevap veren Suriye Âlimler Birliği Başkanı Usame Errıfai, "Başlangıçta belki bunun bir gerçekliği vardı ancak şu anda kırda, bayırda, şehirde ve köyde mücadele eden ve savaşan bütün insanların söylemi İslam`dır. Sloganları, şiarları ve hedefleri İslam`dır. Böyle iken Suriye`de İslami bir muhalefetin olmadığını söylemek gerçeklikten çok uzaktır" diye konuştu.
 
Suriye Halkı Mücadelenin Ve Cihadın Tadına Varmıştır
Yurt Dışında Yaşayan Filistin Alimler Birliği Meclisi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısında Başkan seçilen Abdulğani El Temimi, Suriye`de devam eden hal ayaklanması ile ilgili sorumuza şöyle cevap verdi: Cihad ruhu ümmetin ruhudur. Sadece belli bir anlayışın şiarı değildir. Bugün Suriye halkı mücadelenin ve cihadın tadına varmıştır. Esad rejimine karşı yapılan bu cihad, Esad rejimi yıkıldıktan sonra mutlaka devam edecektir ve tabiatıyla bu cihad ruhu ümmetin düşmanlarına yönelecektir"
 
Mezhep Çatışması Hevesçilerinin Hevesleri Kursağında Kalacak
Esad`dan sonra Müslümanların mezhep kavgasına tutuşacağına yönelik bazı endişeler olduğu ile ilgili sorumuza Temimi şöyle cevap verdi: "Bizim sorunumuz mezhep sorunu değildir. Esad rejimi devrildikten sonra ümmetin asıl düşmanları yine yerinde duruyor olacak. Binaenaleyh bizim asıl düşmanlarımızı bırakıp birbirimize düşmemiz beklenmemelidir ve bu asla olmayacaktır. Bunu bekleyenlerin hevesleri kursağında kalacak."
 
Ürdün Halkı Yolsuzlukların Son Bulmasını İstiyor
Ürdün`deki son gelişmeler ile ilgili sorularımıza cevap veren Ürdünlü âlim ve akademisyen Dr. Fehmi Şuman ise; Ürdün`de ekonomik, sosyal ve siyasal birçok sorun olduğunu ve Ürdün halkının bu sorunların çözülmesini beklediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Şuanda Ürdün`de büyük bir gelir dağılımı adaletsizliği var.
 
Küçük bir azınlık çok rahat bir yaşam sürerken, halkın büyük çoğunluğu fakirlik ve yoksullukla pençeleşiyor. Yolsuzluk had safhada. Halk bunların sona ermesini ve reform yapılmasını istiyor"
Ürdün`den devam eden gösterilerde İslami İhvan`ın rolü konusunda ki sorumuza Dr. Fehmi Şuman şöyle cevap verdi; "Ürdün`de muhalefeti, İslami Hareketler özellikle İhvan oluşturuyor. İhvan çok güçlü ve geniş bir örgütlenme ağına sahip. Onun dışında Ürdün`de ciddi bir muhalefet yoktur diyebiliriz."
(Şükrü Gündüz / Mehmet Erkam Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir