• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Yurt içinde 86 yurt dışında 94 ülke  farklı noktadaki teşkilat ağıyla MÜSİAD, Ramazan Ayı vesilesiyle ülke genelinde ve mazlum coğrafyalarda iftar ve yardım çalışmaları düzenledi. Bu kapsamda iş ve siyaset dünyasının öncü isimleri MÜSİAD iftarlarında bir araya geldi. Ramazan Ayı boyunca yoğun bir tempoyla hareket eden Genel Başkan Abdurrahman Kaan, tüm ülke genelinde iftar ve sahur programlarına katıldı.

ZİMEM DEFTERLERİ SATIN ALINARAK BORÇLULARIN BORÇLARI ÖDENDİ

Sermayeyi amaç değil insanlığa hizmet yolunda bir araç olarak gören MÜSİAD, Ramazan Ayı boyunca, yardıma muhtaç durumdaki insanların umut ışığı oldu. Osmanlı’dan tevarüs eden ve günümüzde unutulmaya yüz tutan Zimem Defteri uygulaması, Anadolu’daki şubeler tarafından tekrar hayata geçirildi. Başta Konya, Trabzon, Tekirdağ ve Şırnak olmak üzere tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen uygulama ile bölgedeki bakkalların veresiye (Zimem) defterleri satın alınarak borçluların borçları ödendi.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ BU YIL DA UNUTULMADI

İsrail’in mezalimi altında yaşamlarını sürdüren, İslam Âlemi’nin kanayan yarası Filistinli kardeşlerimiz bu yıl da unutulmadı. Kudüslü Müslüman kardeşlerimize bu mübarek Ramazan ayında yardımcı olmak ve onların her daim yanlarında olduğumuzu hissettirmek için Mirasımız Derneği işbirliğiyle kumanya dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Mescid-i Aksa’nın önünde iftar programı düzenlendi.