• DOLAR 32.537
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2474.957
  • ...
"Suikastin perde arkasında dış mihraklı ajanların olduğu anlaşılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Lübnan Cemaat-i İslamî'nin Şeba beldesi sorumlusu Şeyh Muhammed Cerrar'ın kimliği belirsiz kişiler tarafından katledilmesinin yankıları sürüyor.

Cemaat-i İslami'nin Şeba bölgesi sorumlusu Muhammed El Cerrar’ın şehadetiyle sonuçlanan sukastı İLKHA’ya değerlendiren Lübnan İslami Tevhid Hareketi lideri Şeyh Bilal Şaban, Cerrar’ın daha önce Lübnan sınırlarının dışından tehditler aldığını ve  faillerinin dahilden çok dışarıda aranması gerektiğini söyledi.

"O daha önce Lübnan sınırlarının dışından tehditler almıştı"   

Şaban, "Karanlık eller Cemaat-i İslami'nin Şeba bölgesi sorumlusu olan Muhammed Cerrar’a suikast düzenledi. Bütün delillerin işaret ettiğine göre bu suikastın perde arkasında dış mihraklı güvenlik güçlerinin ajanlarının olduğu anlaşılıyor. Çünkü o daha önce Lübnan sınırlarının dışından tehditler almıştı. Kardeş Muhammed El Cerrar’ın müdürlüğünü yürüttüğü klinik, siyonistlerin işgal ettiği Cebel Eş Şeyh bölgesine çok yakın bir mesafede. Ayrıca klinik yine siyonistlerin işgali altında olan Şeba tarlaları kapısına 1,5 kilometrelik bir mesafede. O yüzden birçok delil bu sukastın dış mihraklı karanlık eller tarafından gerçekleştirildiğine işaret ediyor. Cemaat-i İslami yayınladığı resmi açıklamada; bu suikastın perde arkasında siyonistlerin olduğuna işaret etti. Maalesef Muhammet El Cerrar’ı şehid eden kişi henüz bulunamadı. Lübnan güvenlik güçleri olaya el attı ve Muhammet El Cerrar’ı şehid eden suikastçıyı tutuklamak ve onun arkasındaki karanlık güçleri ortaya çıkarmak için delilleri araştırmaya başladı." dedi.

"Ortada suikastlerle adını duyurmuş siyonist bir akım ve Mossad adında bir örgüt var"

Lübnan halkının suikaste dair düşüncelerini aktaran Şaban, "Lübnan halkının geneli, parantez içerisinde belirterek ifade edeyim; belli bir siyasi düşünceye sahip. Bazıları siyasi düşüncelerinin onları ulaştırdığı sonuca göre suikastın Arap Güvenlik Birimleri'nin işi olduğunu iddia ediyor. Direniş mihverinde duranlar ise bunu siyonistlerin hanesine yazıyor. Çünkü ortada suikastlerle adını duyurmuş siyonist bir akım ve Mossad adında bir örgüt var. Bu anlamda Lübnan halkı kısımlara ayrılmış durumda. Lübnan içinde güvenlik anlamında zaten bir takım ihlaller söz konusu. Bu durum Lübnan’daki güvenlik atmosferini olumsuz yönde etkiliyor. İslami Tevhid Hareketi ve bu hareketin genel sekreteri olarak ben; bu suikastın dahilden çok dış mihraklı güvenlik güçlerinin ajanları tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Son olarak taziye mesajını aktaran Şaban, şu ifadelere yer verdi: "Allah’tan Şehid Muhammet El Cerar’a ve Kudüs, Filistin, Aksa davası için mücadele ederken şehit olan erlere rahmet etmesini diliyorum. Ailesine ve sevenlerine sabırlar niyaz ediyorum." (Zeyd Varol-İLKHA)         

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir