• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hani Dindar Nesil Yetiştirecektiniz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğüne üye STK`lar düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla okullarda başörtü yasağını resmileştiren Kılık Kıyafet Yönetmeliğini sert bir tepki göstererek protesto etti.
 
Hükümet Çifte Standart Oynuyor
Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Hamdullah Tasalı,"Bbu kılık kıyafet yönetmenliğiyle bir kez daha ayrımcılığa, çifte standartlığa uğradık. Müslümanlar bir kez daha inançlarından ötürü haklarından mahrum bırakıldı. İşte bu gün burada toplanmamızın sebebi inancımız gereği yasaklanmış olan başörtümüzü her platformda her alanda hayat boyu ölünceye kadar savunmak amacıyla buradayız" dedi.
 
Tasalı`dan sonra basın açıklamasını okuyan İlhami Demir bu yönetmeklik ile,İmam Hatip Okulları hariç, diğer bütün okullarda hertürlü kıyafet serbest bırakılırken, başörtüsünün ise yasakladığına vurgu yapıldı.
 
Allah`ım Sen Hükümetin Yaptığı Zulümlere Şahitsin
Bu yönetmelik ile hükümet ve bakanlıkığın Allah`ın emri olan Başörtüsünü resmen yasaklandığını ifade eden Demir, basın açıklamasını şöyle südürdü: "Bu yönetmelikten dolayı hükümeti, Milli Eğitim Bakanını ve yönetmeliği imzalayanları önce Allah`a, sonrada siz müslüman halkımıza şikayet ediyoruz. Allahım, onları sana havale ediyoruz. Allahım, onları sana şikayet ediyoruz.Allahım, onları senin kudret eline teslim ediyoruz..Sen onların zülümlerine şahitsin."
 
Allah`ın emirlerine sırt çevirenlerin ve yasak getirenlerin geçmişte nasıl bir zillete uğradıklarını herkesin gördüğünü ifade eden Demir daha sonra şu ifadeleri kaydetti: "İbret almak isteyenler geriye dönüp iyice düşündüğünde,başörtüsünün nicelerini iktidardan alaşağı ettiğini, nicelerini de iktidara getirdiğini göreceksiniz, böylesine önemli bir güce sahiptir başörtüsü. Ve Allah`tan korkunuz, inancından ötürü başlarını örten müslümanların kızlarına, bacılarına ve eşlerine reva gördüğünüz bu zülümlerinizden vazgeçiniz"
 
"Başörtüsüne Her Alanda Koşulsuz Özgürlük İstiyoruz"
Demir, bu ülkede iktidar olup,halka hükümedenlerin eşlerinin de zulümlere maruz kaldığını hatırlatarak, "Bingöl`den sizlere sesleniyoruz; bu ayrımcılık kokan,müslüman kızların okullardaki özgürlüklerini kısıtlayan yönetmeliği derhal geri çekiniz.Başörtüsüne her alanda koşulsuz özgürlük istiyoruz.Ve Henüz can bedende iken,ölüm meleği canlarınızı almadan, tez zamanda bu ülkenin müslüman halkının inançlarının önündeki engel ve kısıtlamaları kaldırınız.Aksi halde yarın geç olabilir.Ruz-i mahşerde hiçbiriniz bu vebalin altında kalkamazsınız. Allah ve Onun emirleri ile savaşanlar, tarih şahittir ki hep kaybetmişlerdir" dedi.
 
"Yeter Artık müslümanlara Reva Görülen Bu Zülümlere Bir Son Veriniz"
Demir daha sonra hükümete seslenerek, "Bugün hem iktidar, hem de muktedirsiniz. Bu gün Türkiye`de tek hükümdar sizlersiniz,hiçbir bahane ve engel yok artık, önünüzde, istediğiniz yasayı,yönetmeliği çırakarabilecek güçtesiniz. Artık hiçbir mazertinizi kabul etmiyoruz.Yeter artık müslümanlara reva görülen bu zülümlere bir son veriniz"
 
Bu yönetmelik ile toplumun tüm kesimleri karşı karşıya getirildiğini belirten Demir, toplumda öğrenci ile öğretmen,öğretmen ile idareyi, idare ile veliyi ve diğer bireyler arasında düşmanlık, kin,nefret ve sonrasında huzursuzlukların meydana geleceği tespitinde bulundu. Yönetmeliğin oplumu gereceğini sözlerine ekleyen Demir daha sonra basın açıklamasına şöyle devam etti : "Hükümete ve Bakan beye soruyoyoruz, hani dindar nesil yetiştirecektiniz? Dindar nesli örtüsüz, İslami terbiyeden uzak bir şekilde mi yetiştireceksiniz? Dindar nesil Kuran-ı Kerim dersinde başını örtecek,diğer zamanlarda da başı açık olacak,yada ünivesitede okurken örtünecek,memur olurken açılacak öylemi? Böyle ikilem içinde aç kapa ikircilikli bir hayat sürdürülmesini mi ? istiyorsunuz? "Hey hate minezille" Zillet bizden uzaktır,uzak olsun" dedi.
 
Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişikliğe ilişkin, Türkiye`de yıllarca tek tip giyim tarzının hep eleştiri konusu olduğunu belirterek, ``Bırakalım herkes nasıl arzu ediyorsa, gücü neye yetiyorsa onu alsın, onu evladına giydirsin. Bu şekilde bu tür adımlar atılsın. Bunlar hepsi bir talebin neticesinde atılan adımlardır` dedi.
Peki ya yıllardır başörtülülerin talebi yok mu? Onların çektiği sıkıntı ve dertleri sağır sultanlar bile duydu. Hükümetin bu genelgeyi dehal durdurması gerekir.Hükümet bu meseleye acilen el atarak, yönetmeliği hemen durdurmalıdır. Tesettürün önündeki tüm engellerin kalkması için bir düzenleme yapmalıdır. Ayrıca yetkililer bir açıklama yaparak Müslüman halkımızdan özür dilemelidir" diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.
(Nihat Kanat - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir