• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
Tatvan Özgür-Der Şubesi Başörtü Zulmünü Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS -MEB`nın çıkarmış olduğu yeni yönetmenlikle başörtüsünün İmam Hatip okulları dışında diğer okullarda yasaklanması, Bitlis`in Tatavan ilçesinde Özgür-Der Tatvan Şubesi tarafından Tatvan Yaşam Merkezi önünde yapılan kitlesel basın açıklaması ile kınandı.
 
Bu Yönetmenlik ile AKP, İktidarının 10. Yılında Başörtüsünü Yasakladı
Basım açıklamasını okuyan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Atalay, iktidara geldiğinden bugüne kadar İmam Hatip Liseleri dışındaki okullarda ve kamu kurumlarında başörtüsü yasağını devam ettiren AKP hükümetinin, dindar halkın beklentisini istismar ettiğini, ve AKP hükümetini inanç sömürüsüne son vermeye çağırdı.
 
Burada AKP Hükümetine Sesleniyoruz
Atalay daha sonra, "12 Eylül ve 28 Şubat darbe dönemindeki zalimlerden tek farkınız, İmam Hatip Okullarında ve seçmeli Kur`anı Kerim derslerinde getirdiğiniz başörtüsü serbestisi mi olacak? Buna razı olacak mısınız? Bilinmelidir ki biz buna asla razı olmadık ve olmayacağız da" dedi.
 
İmam Hatip Liselerinde ve üniversitelerde direne direne ve bedel ödenerek elde edilen serbestliğinin hükümetin bir lütuf gibi görmesini kabul edemiyoruz diyen Atalay, "İmam Hatip okulları ve seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerinde baş örtülebileceği, ama diğer okullarda ve derslerde okula başı açık gidileceği şeklinde bir ayırım kabul edilemez ne İmam Hatip okulu öğrencileri rahibe nede diğer okul öğrencileri laiktir" dedi.
 
Samimi Olmak Lazım
Başörtü yasağının temel bir sorun olduğunu ve bu ülkenin kanayan yaralarından olduğunu söyleyen Atalay, "Kısmi düzeltmelerle, yüzdelik oranlarda azaltmalarla bu sorunu, çözemezsiniz, bu sorun ancak açık, dürüst, cesur bir tutumla eşitlik ve adalet temelinde bir hukuk mantığıyla çözülebilir" diyerek, "Bu yönetmelik yanlış ve zarar verici bir adım olmuştur. Bizler hangi gerekçe ile yapılıyor olursa olsun bu yasağı İslam düşmanı darbeci geleneğin devamı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu yasağı Kemalizm`e bağlılık olarak görüyoruz ve reddediyoruz. İnancımıza vurulan pranga kim tarafından vurulursa vurulsun kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz ve başörtüsünün hayatın her alanın da serbest oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.
 
Türkiye`nin En Büyük Sorunlarından Biri Başörtüsü Sorunudur
"Şunu herkes bilmelidir ki iktidar sahiplerinin kim olduğu bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren şey zulmün kendisidir. Başörtüsü yasağı bu ülkedeki en büyük zulümlerden biridir" diyen Atalay son olarak, "Biz bu zulmü ifşa edecek, zulüm kimden gelirse gelsin zulme karşı koymaya devam edeceğiz. Başörtüsünün simgelediği İslam`ın aydınlık mesajını bütün toplumsal alanlara taşımak mücadelesinden vaz geçmeyeceğiz" dedi.
(Erkan Yürek-İLKHA).

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir