• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
Kur’an öğretmeni Alâ Beşir özgürlüğüne kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avukat Mühenned Kerace, Kur’an-ı Kerim öğretmeni kadın siyasi tutuklu Alâ Beşir’in Kalkiliya Cezaevi’nden serbest bırakıldığını açıkladı.

Beşir’in serbest bırakılması “Adalet İçin Avukatlar” ekibinin davayı ısrarla takip etmelerinin ardından geldi.

Alâ Beşir’in savunmasını üstlenen avukatlar, Kalkiliya Sulh Mahkemesi’nden kadın siyasi tutuklunun 2000 dinar adli kefalet ve 200 dinar nakdi kefalet karşılığı serbest bırakılması kararı çıkartmayı başardı.

Kur’an-ı Kerim öğretmeni Alâ Beşir, cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, kendisine destek veren ve serbest bırakılması için baskı yapan herkese teşekkür etti.

Beşir, davasını gözaltına alındığı andan itibaren takip eden ve Filistin Yönetimi’nin davadan uzaklaştırmak için tehdit etmesine rağmen davayı bırakmayan avukat Mühenned Kerace’ye de ayrıca teşekkür ettiğini bildirdi.

Koruyucu Güvenlik birimi, 23 yaşındaki Alâ Fehmi Beşir isimli genç kadını 9 Mayıs’ta Kalkiliya’ya bağlı Cinsafut köyünde bir camiye baskın düzenleyerek gözaltına almıştı.

Alâ Beşir’in annesi, kızının Filistin Yönetimi zindanlarında büyük baskılara maruz kaldığını ve Koruyucu Güvenlik biriminin Filistinli genç kadından avukatlarını reddetmesini istediğini söyledi.

Filistinli genç kadının annesi, Koruyucu Güvenlik biriminin kendisini telefonla aradığını ve avukatları çekmesini istediğini, aksi takdirde gözaltına alınacağını ve dosyasının hazır olduğunu söylediğini aktardı.

Alâ Beşir’in annesi, silahlı 25 kişinin Osman Bin Affan Camii’ne baskın düzenleyerek Filistinli genç kızı gözaltına aldığını, caminin saygınlığının çiğnendiğini ve gözaltı için herhangi bir hukuki belge gösterilmediğini kaydetti.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir