• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Filistinli gençlerin balonları Yahudi yerleşkelerinde yangın çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İşgal rejimi kaynakları, Filistinli gençlerin Gazze Şeridi’nden gönderdiği yangın çıkarıcı balonlar sebebiyle sınıra yakın Yahudi yerleşkelerinde dün yedi yerde yangın çıktığını bildirdi.

İşgalcilere ait 0404 sitesi, Eşkol Yahudi Yerleşkeleri Kompleksi’nde 6 yangın çıktığını, yedinci yangının da Sdot Negev Yahudi Yerleşkesi’nde çıktığını yazdı.

Gazze Şeridi’nden sınırın diğer tarafına yangın çıkarıcı balon gönderme eylemleri ateşkes anlaşması sebebiyle bir süre durduktan sonra yeniden başladı.

İşgal rejiminin anlaşmayı uygulamada ayak sürümesi üzerine Filistinli gençlerin yangın çıkarıcı balon uçurma eylemlerini yeniden başlattıkları ifade edildi.

Gazze Şeridi'nden gönderilen balonlar ve uçurtmalar Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin başladığı 30 Mart 2018’den bu yana işgal altındaki topraklarda yüzlerce yangına yol açtı.

Filistinli gençlerin basit araç gereçlerle yaptığı ve kuyruğuna yanıcı madde bağlayarak sınırın diğer tarafına gönderdiği uçurtmalar ve balonlar işgalciler için kabus olmaya devam ediyor.

Uçurtmaların ve balonların çıkardığı yangınlar binlerce dönüm arazinin yanmasına ve işgalcilerin milyonlarca şikel zarara uğramasına sebep oldu.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi 

Bu haberler de ilginizi çekebilir