• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Otobanın Ortasındaki Meşhur Ev Yıkılıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çin `in Zhejiang eyaletindeki Wenling şehrinde, ev sahibi yaşlı çiftin izni olmadığı için yıkılamadığından yolun ortasında kalan 4 katlı bina, ülkede "Çivi ev" olarak simge haline gelmişti. Yerel yönetimle yapılan pazarlıklar sonucu tarafların anlaştığı ve "Çivi evin" bugün yıkıldığı bildirildi.

Çin medyasında yer alan haberde, Wenling şehrindeki tren istasyonu istikametinde inşa edilen yeni ana yolun üzerinde yer alan 4 katlı binanın sahibi 75 yaşındaki Luo Baogen ve karısının yerel yetkililer ile yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığı belirtildi.

Devletin teklif ettiği istimlak bedelinde bir değişme olmadığı ve yaklaşık 50 bin dolar para ve başka bir bölgede yeni inşa edilen sitelerden iki daire karşılığı tarafların anlaştığı kaydedildi.

 

İlk olarak devletin kendilerine önerdiği istimlâk bedelini yeterli bulmayan ve evlerinden ayrılmayan yaşlı çift bir anda ülkenin gündemine oturmuştu. "En sağlam çivi ev" olarak mikroblog sitelerinde paylaşılan ve simge haline gelen yıkım işlemlerine bu sabah başlandığı ifade edildi.

Çin`de yeni değişen yasalarla devlet ile birey arasında yazılı anlaşma imzalamadan yıkım yapmak imkânsız.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir