• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
"Büyük külliyelere ihtiyacımızın olduğunu görmemiz gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızıltepe ilçe otogarında yapımına başlanan bin 70 kare ve 3 bin cemaat kapasiteli ilçenin en büyük camisinin temeli, kesilen kurbanın ardından dualarla atıldı.

Kızıltepe'nin en büyük ve çok kapasiteli sembol olacak caminin müştemilatında; Alt katta, Bay-Bayan taziye evleri, mutfak, yemekhane, Aile ve Dini Rehberlik Merkezi, Bayan Mescidi, Bay-Bayan abdesthaneleri, zemin kat ile birinci ve 2’inci Mahfil katlarında; Ana Namazgâh, Bayan İbadet Alanı, Kütüphane, görevli odası ve Gençlik Merkezi bulunuyor.

"Büyük külliyelere ihtiyacımızın olduğunu görmemiz gerekiyor"

Temel atma programının ardından açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, şunları söyledi:

"Kızıltepe çok büyük bir ilçe, camimiz kapalı alanda 3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklüğe sahip olacak. Buna sadece cami demek de belki doğru olmaz, çünkü içerisinde bay-bayan taziye evi, Kur’an Kursu ve kütüphane de olacak. Buna külliye demek daha doğru olur. Kızıltepe’nin büyüklüğünü ve nüfusunu düşünürsek, daha büyük külliyelere ihtiyacımızın olduğunu görmemiz gerekiyor. İnşallah bugün temelini attık, Allah hayırlısıyla tamamını getirmeyi nasip etsin. Buraya bağış yapacak hayırseverlerimizden de şimdi den Allah razı olsun."

"İnsanların gelip gününü dertlerini paylaşacakları bir merkez olacak"

Hazreti Muhammed döneminde mescitlerin birden fazla fonksiyonu olduğu hatırlatan Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, "O dönemdeki mescitler ibadet yerinden ziyade düğünlere kadar sohbetlerin yapıldığı, dertlerin paylaşıldığı mekânlardı. Bu camimiz bu fonksiyonu yeniden icra edecek inşallah. Alt katında taziye salonları, kültür merkezi; üst katında cami var. İnsanların gelip gününü dertlerini paylaşacakları bir merkez olacak. Rabbim imanını, inşasını tamamladığı gibi içini güzelleştirenlerden eylesin." dedi.

"En büyük ve sembol olacak camimizin Kızıltepe’mize hayırlı olmasını diliyorum"

Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı ise "Bugün ilçe kaymakamımızın, il müftümüzün ve ilçe eşraflarımızın katılımıyla Otogar camisinin temeline ilk harcı dökmüş olduk. Bin 70 metrekarelik bir alanda kurulu bulunan ve 3 bin cemaat kapasiteli bu camimizin temeli atılırken, projesinde bay-bayan taziye evi, mutfak, yemekhane, aile ve dini rehberlik büroları ayrıca ana namazgâhın hemen üst katındaki mahfillerde namazgâhın dışında gençlik merkezi, kütüphane, görevli odaları ve çok amaçlı salonlar bulunmaktadır. Kızıltepe’miz için elzem olan bu hususların tümünü bu cami müştemilatında projede yerlerini tespit ettik. İnşallah burada hayırseverlerimizin yaptığı katkıyla yakın zamanda bu camimizi bitirmiş olacağız. Kızıltepe’mizin en büyük ve sembol olacak camimizin Kızıltepe’mize hayırlı olmasını diliyorum. Katkı da bulunan tüm hayırseverlerimizin hayrını Allah tarafından kabulünü niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir