• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
​ "İmam hatipler bu toplumun manevi lokomotifleridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

28 Şubat uygulamalarıyla büyük bir darbe alan imam hatip okulları, günümüzde ise başarılarıyla hem göz dolduruyor hem de dikkat çekiyor. Toplumun imam hatip okullarına olan ilgisi ise her yıl daha da artıyor. Sonuna yaklaştığımız eğitim-öğretim döneminde ortaokul ve lise tercihinde bulunan binlerce öğrenci, imam hatip okullarını seçti.

15 Haziran’dan itibaren kayıtları başlayacak imam hatipler okulları hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı İsmail Bozo, öğrencilerin gelişiminde maneviyatın önemli bir yere sahip olduğunu, anne ve babaların, çocuklarını imam hatip okullarına göndermelerini tavsiye etti.

Akademik anlamda imam hatip okulları ile diğer düz okullar arasında hiçbir farkın olmadığına dikkat çeken Bozo, imam hatip okullarında ekstradan Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in hayatını konu alan siyer ve temel dini bilgiler derslerinin verildiğini, bu derslerinde toplumun geleceği olan çocuklar için önemli ve her çocuğun öğrenmesi gereken dersler olduğunu belirtti.

"Toplumun manevi dinamikleri imam hatip okullarından mezun olan öğrencilerimizdir"

Bozo, "İmam hatip liseleri ve ortaokulları bu toplumun manevi eğitim veren okullarımızdandır. İmam hatip okullarındaki dersler, diğer bütün okullarımızdaki derslerimiz eğitim öğretim açısından aynıdır. İmam hatip okullarımız diğer okullarımızdan farklı olarak mesleki anlamda Kur'an-ı Kerim, siyer, temel dini bilgiler ve Arapça dersleri verilmektedir. Bu toplumun manevi dinamikleri ve lokomotifleri, imam hatip okullarından mezun olan öğrencilerimizdir." dedi.

"İmam hatip okullarına talep artmaktadır"

Toplumun imam hatip okullarına ciddi bir rağbet gösterdiğini belirten Bozo, "İmam hatip okullarımıza toplumumuz rağbet gösterdiği için Milli Eğitim Bakanlığımız bu okullarımızı açmaktadır, okullarımıza ilgi göstermektedir. Gaziantep’te 50'ye yakın imam hatip ortaokulumuz 31 tane lisemiz mevcuttur. Fakat oran olarak Türkiye genelinden yüzde 2-3 oranında bizim bir eksiğimiz var. İnşallah ihtiyaç olan bölgelere imam hatip okullarımızı açmak için çalışacağız. Gaziantep’in Şehitkamil, Şahinbey, İslahiye ve Nizip gibi ilçelerimizde ihtiyaç olan bölgelerde sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalar yaptık ve bu çalışmalarımızı da biz il Valiliğimize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze rapor olarak verdik. İnşallah bu rapor değerlendirilerek ihtiyaç olan bölgelere imam hatip ortaokulları ve liseleri de açılmış olacaktır." diye konuştu.

Manevi anlamda imam hatip okullarının bu toplumun lokomotifleri olduğunu belirten Bozo, "İnşallah bu lokomotif olduğu sürece arkadaki vagonlarımız kaç tane olursa olsun ve dini anlamda da lokomotif sağlam olduğu müddetçe vagonlarımız ne kadar çok olursa olsun bu lokomotif bu vagonları inşallah manevi anlamda çekmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"İmam hatiplerin başarısını hazmedemeyenler var"

Bozo, imam hatip okullarına olan ilginin 28 Şubat döneminde olduğu gibi yine belli çevreleri rahatsız ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"İmam hatip ortaokulları ve liseleri kesinlikle bugün talebin üzerinde öğrenci almaktadırlar. İmam hatiplere olan ilgiyi azaltmak için farklı düşüncedeki insanların bir algısı var. Biz buna katılmıyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki imam hatip ortaokullarımız ve liselerimizin doluluk oranı yüzde 97’dir. Bu da gösteriyor ki imam hatiplere olan talep çok fazladır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız da imam hatip okullarına yönelik olan bu talebin ve ihtiyacın karşılanması için ihtiyaç olan bölgere okul açılmsını talep ediyoruz. İmam hatiplere olan talep artmaktadır. Geçen yıla göre biraz daha fazla talep artmaktadır. Bu talep doğrultusunda imam hatip ihtiyacı olan bölgelere imam hatip okulları açılmasını talep ediyoruz."

"Biz bunları çok önemsemeden kendi yolumuza devam ediyoruz"

İmam hatip düşmanlığı yapanlara aldırış etmediklerini, tek hedeflerinin Türkiye’nin eğitim başarısını artırmak olduğunu belirten Bozo, İmam hatip ortaokulllarına ön kayıtların 15 Haziran'dan itibaren başlayacağını, kesin kayıtların ise Eylül ayında olacağını belirtti.

Halkın büyük teveccühü nedeniyle imam hatip okullarının çoğaldığını aktaran Bozo, çocukların imam hatip okulları vesilesiyle dini değerlerini okullarda öğrenme fırsatı bulduğuna dikkat çekerek, anne ve babaların, çocuklarını imam hatip okullarına göndermelerini tavsiye etti.

Bozo, "Biz imam hatip ortaokullarına ve lisesine gelen öğrencilerimizi çift kanatlı yetiştireceğimize söz veriyoruz. Yani bir kanadında manevi değerleri almış ve diğer kanadında kendisini akademik anlamda yetiştirmek isteyen öğrencilerimize çift kanatlı yetiştireceğimize söz veriyoruz. Biz diğer okullarımızla bir rekabet halinde değiliz. Her okulun kendine göre bir misyonu, vizyonu vardır. Bizim okullarımızın misyonu ve vizyonu budur. Çift kanatlı öğrenci yetiştirmektir. Yani hem Rabbini, dinini bilen toplumun manevi değerlerine sahip çıkan ama akademide de başarılı olan öğrencilerimizi okullarımızda görmek istiyoruz. Öğrenci velilerine de çocuklarınızı bu anlamda yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize söz veriyoruz." dedi.

İmam hatip okullarının fiziki anlamda da diğer okullardan bir farkının olmadığını belirten Bozo, imam hatip okullarından mezun olan öğrencilerin, başarılı oldukları takdirde istedikleri üniversitede eğitim alabileceklerini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir