• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
İmam-ı Şafii Camii ve Kuran Kursu Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT- Siirt İmam-ı Şafii Camii ve Kuran Kursu Yapma ve Yaptırma Derneği Başkanı Necmettin Özger`in girişimleri sonucu yapımına başlanan Kuran Kursunun yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Beş katlı olacak olan Kuran Kursu binasının yakın bir süre içinde bitirilip faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.
 
Kurs inşaatının yapım süreci hakkında görüştüğümüz İmam-ı Şafii Camii ve Kuran Kursu Yapma ve Yaptırma Derneği Başkanı Necmettin Özger yaptığı açıklamada cami yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, 2010 yılında yapımına başlanan ve 2011 yılında bitirilen Minerelli ve Kubbeli Camii ve Kız ve Erkek Kur-an kursu inşaatını bitirdiklerini söyledi.
 
Özger daha sonra cami yapımı hakkında şöyle konuştu: "Ancak yapılan bu Kur-an Kursuna çok talep olması ve aynı zamanda Kur-anı Kerimi bitiren bayanların olması ve Arapça dersine geçmeleri gerektiği, bunun içinde mevcut yerin yetersiz kalmasından dolayı derneğimiz yönetimi olarak verdiğimiz karar ile yeni bir ek hizmet binası yapma kararı aldık."
 
Beş katlı olacak kursun hemen hemen kaba inşaatının tamamlamak üzere olduğunu sözlerine ekleyen Özger, "Yapılan beş katlı binanın bir katı Konferans, toplantı ve taziye evi geri kalan dört katı ise yatılı Kur-an Kursu, yatakhane ve yemekhane olacak. Kur-an Kursu hizmete başladığında da derneğimiz yatılı kalan bütün öğrencilere hizmetler verecek. Başta ilçe Kaymakamız Ali Karakaya ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ali Erol, olmak üzere, Baykanlıların ve Gurbette olan hemşerilerimizin çok büyük yardımları ve katkıları oldu" dedi.
 
Kur-an Kursu binasının yakın zamanda tamamlayıp faaliyete geçirilmesini hedeflediklerini ifade eden Özger, özellilikle Siirt`te yeni atanan Vali Ahmet Aydın`dan Kur`an Kursu yapımı için yardım talebinde bulundu.
 
Özger son olarak, yapımı devam Kur`an Kursuna tüm hayırseverleri yardımını beklediklerini sözlerine ekledi. (Hamza Kezer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir