• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-02 Haziran 2011 Perşembe Gaziantep Yerel basınında çıkan bazı haber özetleri şöyle;

Olay Gazetesi; Sahte ; Bürokratlar faka Bastı
Gaziantep`te Dolandırıcılara yönelik yapılan Operasyonda İstanbul,Bursa,Burdur,Adana ve Diyarbakır illerinde kendilerini Savcı,Mitçi ve Baş komiser olarak tanıtıp 5 kişi den 150 bin TL dolandıran iki ayrı şebeke çökertildi.

"Gaziantep" Demir Attı
Gaziantep`e gelen yeni tekne törenle hizmete alındı
Ulaştırma bakanlığı Deniz Müsteşarlığı tarafından yaptırılarak il özel idaresi` ne teslim edilen 32 kişilik "Gaziantep" adlı turistik tekne, düzenlenen törenle protokol üyelerinin kurdele kesimiyle hizmete alındı.

Telgraf Gazetesi; Tüm Zamanların İhracat Rekoru
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim kurulu başkanı Adil Konuloğlu, Gaziantep`in mayıs ayında yüzde 67 artışla 432,4 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirterek; "Rekor üzerine rekor kırıyoruz. Mayıs ayında bugüne kadar yaptığımız en fazla ihracatı gerçekleştirdik."dedi. En fazla ihracat artışını yapan il Gaziantep oldu.

Raylı Sistemde İkinci Perde
Hafif raylı sistemin 2. etabı olan 5 kilo metrelik Üniversite- Karataş hattının temeli törenle atıldı. Hattın 14 ayda tamamlanacağı belirtilirken tramvayın Karataş ile tren garı arasındaki mesafeyi 20 dakika da kat edeceği bildirildi. Büyük Şehir başkanı Asım Güzelbey, CHP`nin tramvayı Lunapark treni benzetmesini eleştirdi.

Toprak Suyla buluşuyor
Nizip-Belkıs sulama Pompası`nın açılışı yapıldı. DSI genel müdürü İsmail Uğur, Nizip-Belkıs sulama Pompası ile toplam 102 bin hektarlık tarım topraklarının sulu tarıma geçeceğini ifade etti.

Ayıntab Gazetesi; Kamu Alacaklarında 58,3 Milyar TL Yapılandırıldı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasının son günü itibarıyla kesinleşmemiş rakamlara göre, Gelir idaresine 5 milyon 78 bin, Sosyal Güvenlik Kurumuna da (SGK) 1 milyon 887 bin başvurunun geldiğini ve toplam 58 milyar 300 milyon liralık borcun yapılandırıldığını bildirdi.

Fıkra gibi dolandırıcılık
Gaziantep`te fıkra gibi gerçekleşen dolandırıcılık olayı ile ilgili, bir vatandaşa 13 adet sahte altın saat satan 3 kişi gözaltına alındı.

Oluşum Gazetesi; Irak Fuarı bugün açılıyor…Ticari Görüşmeler Dünden başladı
Ortadoğu Pastası
Gaziantep`te bugün kapılarını açacak olan Komşu ülkeler Fuarı öncesi firmaların ikili iş görüşmeleri dünden itibaren başladı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen alıcı ve satıcı firmalar,sipariş toplamaya başladı.

Kaymakam Kalbine Sıktı
Gaziantep`in Araban ilçe kaymakamı iken geçtiğimiz yıl tayini Balıkesir`in Havran İlçesine çıkan Orhan Balcı, yeni görev yerinde eşinin çalıştığı bankadaki tayin probleminden dolayı, lojmanda kalbine sıktığı tek kurşunla intihar etti.

Ekspres Gaziantep; Hastanede Ağaç Bırakmadılar
Daha öncede Hastane bahçesindeki ağaçların kesilmesiyle gündeme gelen 25 Aralık Devlet Hastanesinde dünde 39 ağaç daha kesildi. Vatandaşlar kesimlere tepki gösterirken,hastane başhekimi Emin Türk,Ağaçların kuruduğu için orman işletme şefliği kontrolünde kesildiğini söyledi.ancak Muhabirimizin görüntülediği ağaçlar,hiç de kurumuş gibi görünmüyordu.

Sabah Gazetesi;iş adamları fuar öncesi ikili görüşmelere başladı.Fuara 50 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor
Gaziantep`te bugün kapılarını açacak olan "6.uluslar arası komşu ülkeler fuarı" kapsamında düzenlenen alım heyeti programı ile Suriye, Irak, İran, Kuveyt, Ürdün ve KKTC`den Gelen yüzlerce iş adamı, ikili ticari görüşmelere başladı.
Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir