• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
RTÜK Başkanı'ndan "dizi" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, kurul üyesi İlhan Taşcı'nın bir dizi hakkında ceza verilmesi gerektiği halde bunun yapılmadığı yönündeki iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Şahin Twitter'dan yaptığı açıklamada, RTÜK Kamuoyu, Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığınca hazırlanan 2018'e ait Vatandaş Bildirimleri Yıllık Raporuna değinerek şunları söyledi:

"Bir RTÜK üyemizin sırf 'muhalefet' yapmak adına sosyal medyadan yanlış bazı bilgileri paylaşmasını tebessümle karşıladım. RTÜK’e bağlı bir dairemizin güzel bir çalışmasını basınla paylaşmayı yanlış bulmak ilginçtir. Bilgiler gizli değildir, zaten kamuoyuyla paylaşılmıştır. Basın bülteni doğrudan rapordan alıntılanmıştır. Ancak taşıdığımız etik değerler gereği kanal ve dizi isimleri özellikle açıklanmamıştır. Bir internet sitesinin de haberinde bahsettiği rapora konu TV kanalı o TV kanalı değil, dizi o dizi değil. Külliyen yalan. Hangi birini düzeltelim. Ayrıca ilgili diziye başka sebeplerden RTÜK tarafından cezai müeyyide uygulanmıştır. Yapılan güzel işleri görmezden gelerek Üst Kurul Başkanlığının hedef alınması şaşırtıcıdır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir