• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Engelli çocuklar için engelsiz yaz okulu projesi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) yaz okullarına "Engelsiz bir gelecek" sloganıyla 24 Haziran'da başlıyor. İstanbul genelinde İBB'nin 15 engelliler merkezinde düzenlenecek programa 7-13 yaş arası çocuklar katılacak. Çeşitli branşlarda eğitimlerin verileceği yaz okulu, kültür sanat etkinlikleriyle desteklenecek.

7 hafta boyunca devam edecek olan yaz okulu projesiyle; bağımsız yaşam, okuma-yazma, müzik, sahne sanatları, görsel sanatlar, bahçe, spor, makrome, takı tasarım, ebru sanatı, galoş üretimi, çini ve seramik, ahşap işlemecilik ile mum yapımı gibi çeşitli branşlarda eğitimler verilecek.

İstanbul genelinde 300'den fazla çocuğun istifade edeceği İSEM Engelsiz Yaz Okulu, çocukların kendi yeteneklerini keşfetmelerini ve bunları geliştirmelerine katkı sağlayacak. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen "İSEM Yaz Okulu Eğitim Programı" 9 Ağustos tarihinde son bulacak.

Engelsiz Yaz Okulu eğitim programları, kültür-sanat aktiviteleri ile desteklenecek. Miniatürk, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Eyüp Sultan Camii, Aquapark Akvaryum, Eyüp Oyuncak Müzesi, Darıca Hayvanat Bahçesi, Gözdağı gibi merkezlere geziler düzenlenirken Adalar ve Boğaziçi kıyılarına deniz turları organize edilecek. Kültürel ve sanatsal açıdan önemli mekânların gezileceği sosyal aktivitelerde; çocuklar yaşadıkları sosyal çevreyi tanıma fırsatı bulacak, kültürel mirasla tanışmış olacaklar. Yaz Okulu kapsamında sinema gösterimleri, kitap okuma, şiir, satranç gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Engelsiz Yaz Okulu; Kadıköy Engelliler Merkezi, Tuzla Engelliler Merkezi, Sultanbeyli Engelliler Merkezi, Sancaktepe Engelliler Merkezi, Çekmeköy Engelliler Merkezi, Ümraniye Engelliler Merkezi, Silivri Engelliler Merkezi, Büyükçekmece Engelliler Merkezi, Esenler Engelliler Merkezi, Sultangazi Engelliler Merkezi, Bayrampaşa Engelliler Merkezi, Kağıthane Engelliler Merkezi, Fatih Otizim Merkezi'nde düzenlenecek. Engelsiz Yaz Okulu'na katılmak isteyenlerin kendilerine en yakın merkeze başvurmaları gerekiyor. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir