• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Lübnan Cemaat-i İslamî yetkilisine suikast
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Lübnan Cemaat-i İslamî'nin Şeba beldesi sorumlusu Şeyh Muhammed Cerra,  kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen suikastle katledildi.

Şeba Beldesi Rahmet Tıp Kliniğinde gece saatlerinde gerçekleşen suikastte Lübnan Cemaat-i İslamî'nin Şeba beldesi  ve Genel İlişkiler Sorumlusu Şeyh Muhammed Cerrar, kimliği belirsiz ajanlar tarafından kliniğin girişinde karnına 4 defa sıkılmak suretiyle katledildi.

Kanlı olayın yaşanmasının ardından bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan güvenlik güçleri bir dizi güvenlik önlemi alıp olayın faillerini yakalamak için bölgede geniş çaplı arama faaliyetleri başlattı.

"Cerrar karanlık güçlerin ülkemizdeki maşaları tarafından şehid edildi"

Olayın ardından Lübnan Cemaat-i İslamî tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cemaat-i İslamî olarak tüm fertlerimizin ve Lübnan halknın başı sağolsun diyoruz. İhanetin ve işbirliğin eliyle şehid edilen bu güzide şahsiyet cemaatin Hasbaiyya ve Marjaayoun bölgeleriyle gerçekleştirilen ilişkilerden sorumluydu. Ayrıca cemaatin Şeba bölgesi sorumlusuydu. Şeyh Muhammed Cerrar, Şeba’da müdürlüğünü yaptığı Rahmet Tıp Kliniğinin önünde görevini icra ederken karanlık güçlerin ülkemizdeki maşaları tarafından şehid edildi."

"Kısasını alacağımıza dair söz veriyoruz"

Açıklamanın sonunda, " Allah, her yaralı ve hastaya yardıma koşan, sağlık ve insani yardım noktasında kendisini toplumun hizmetine adayan Şeyh Muhammed Cerrar’a rahmet etsin. Biz önce Allah’a ve sonra Şeyh Muhammed'e bu dava üzere duracağımıza, her mazlumun zafere ulaşması için çalışacağımıza, işgale karşı direniş göstereceğimize, vatan toprağını özgürleştireceğimize ve kısasını alacağımıza dair söz veriyoruz. Allah, onun şehadetini kabul etsin ve onun akan mübarek kanını mücahitlerin yolunun nuru, mazlumların zaferi ve zalimlerin de boynunda dolanan laneti kılsın." denildi.

Lübnan Cemaat-i İslamî

Üstad Muhammed Ömer Eddauk tarafından 50’li yıllardan beridir Lübnan’da kurulan Cemaat-i İslamî, Arap aleminde kısa sürede yayılmış, kaynağını İslam'dan ve İslamî öncülerden alan müstakil bir harekettir. Ancak fikri anlamda daha çok Mısır’da Şehid İmam Hasan El Benna’nın kurduğu İhvan-ı Müslimin Cemaatinin yayınlarından ve fikri yapısından istifade etmişlerdir. Hasan El Benna, Seyyit Kutup, Ebu Ala El Mevdudi, Mustafa Sibai gibi fikir adamların fikirlerin beslenmişlerdir. Hareketin düşüncesi Mustafa Sibai’nin 1952 yılıda Lüblan’na yaptığı ziyaret sonrası orada gerçekleştirdiği devai ve hareki seminerleriyle daha da bir canlılık kazanmıştır. (Zeyd Varol-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir