• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Batman`da `Liderlik` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü`nde "Liderlik" adlı konferans düzenlendi. Batman Yurt Müdürlüğü Konferans Salonunda saat:18.00`da gerçekleşen konferans, Ankara NOVA Akademi`den Liderlik, Başarı ve Motivasyon koçu Yaşar Ateşsoy tarafından sunuldu.

İlk olarak Batman YURTKUR Müdürü Servet Karadeniz konuşarak, konferans ile ilgili bilgi verdi.

Açılış konuşmasını, YURTKUR Diyarbakır Bölge Müdürü Kutbettin Aydoğdu yaparak, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla 2012-2013 Eğitim-Öğretim Döneminde Kişisel Gelişim Akademisi Programı kapsamında konferans verildiğini belirtti. Aydoğdu, "Herkes bir liderdir ve insan bir alemdir. İnsan kendisini tanıyorsa iyi bir liderdir. İnsan yaratıklar içinde en yüce yaratıktır" dedi.

Daha sonra konuşmak için söz alan Liderlik, Başarı ve Motivasyon koçu Yaşar Ateşsoy, bazı Peygamberlerin hayatlarından kısa örnekler vererek, "Hz. Nuh gemisini yapmaya başladığında henüz tufan kopmamıştı. Fakat Allah ona `gemi yap, bu azgınlaşan toplumu insanoğlunu helak edeceğim` dedi ve bu gemide sana inananları gemiye alacaksın ve onlar kurtulacak dedi. Allah`ın öğrettiği gibi gemiyi yaptı ve inananlar bindi ve tufandan kurtuldu. Sizlerde okullardan mezun olduğunuz zaman hayat denen bir tufana çıkacaksınız. Şayet kendi geminizi hazırlarsanız, hayat denen tufanda kendi belirlediğiniz hedefinize gitme başarısını kazanacaksınız. İnsan aslında doğuştan beri bir liderdir çünkü doğmayı başarıyor ve hiç eğitim almadan yürümeyi ve konuşmayı başarıyor" ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili Ateşsoy, bazı öğrencilerle bire bir soru cevap şeklinde öğrencilerin hayalleriyle ilgili görüş alarak, onların moral motivasyonunu sağladı.

Son olarak Ateşsoy, Liderlik ana teması ve alt başlıkları, Liderlik nedir? Bir Liderde Bulunması Gereken Özellikler, Başarı, Başarı için İletişimin Önemi, Girişimcilik, Motivasyon konularında örnekler ile özet şeklinde katılımcılara anlattı.

Programın sonunda katılan öğrencilere kokteyl düzenlendi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir