• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


YENİ YURT GAZETESİ: İKRA-DER`DEN EĞİTİMDE KIYAFET SERBESTLİĞİ AÇIKLAMASI
İkra-der Diyarbakır Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı`nın 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren yürürlüğe koyacağı kıyafet serbestliği ile ilgili açıklama yaptı.


HABER DİYARBAKIR: ÖZGÜR-DER BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI PROTESTO ETTİ
Özgür-Der, Hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Resmi Gazete`de yayınladığı başörtüsü yasağına ilişkin yönetmeliğe sert tepki gösterdi.

Mustazaflar Hareketi`nin Partisi: Hür Dava Partisi
Mustazaflar Hareketi`nin öncülüğünü yaptığı partinin ismi Hür Dava Partisi. Parti kurma çalışmalarının son aşamaya geldiği bildiriliyor.


DİYARBAKIRSÖZ: YÖNETMELİK PROTESTO EDİLDİ
Diyarbakır`daki İslami sivil toplum örgütleri, Cuma namazının ardından hükümetin kıyafet serbestliği getiren düzenlemede, başörtüsüyle ilgili uygulamayı protesto etti.

Hüda Par Kuruldu!
Mustazaflar, \"Hüda-Par\" adıyla parti kurdu.


DİYARINSESİ: DİYARBAKIRLI HASTALAR ULAŞIMDA MAĞDUR EDİLİYOR
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahında sadece belediye otobüslerinin çalışması ve minibüslerin çalışmasına izin verilmemesi hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor. İLKHA`ya konuşan mağdurlar biran önce belediyenin bu sorunu çözmesini istediler.

Müslüman Halkımız Gereken Cevabı Verecektir
MEB`e bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esasları belirleyen yönetmelik, Diyarbakır`da Cuma namazından sonra 7 ayrı merkezde Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı STK`lar tarafından yapılan kitlesel basın açıklamalarıyla protesto edilerek hükümetin bu yanlıştan dönmesi çağrısında bulunuldu.


ÖZGÜR HABER: CUMA SONRASI KILIK KIYAFET PROTESTOSU
Diyarbakır`da cuma namazı sonrası çeşitli yerlerde toplanan gruplar, Milli Eğitim Bakanlığı`nın Kılık Kıyafet Yönetmeliği`ni protesto etti. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir