• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan Şeyh Ethem Barzani'ye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, bir dizi temaslarda bulunmak için önceki gün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'e geldi. Sağlam, temasları kapsamında Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Süleymaniye Bölge Sorumlusu Şeyh Ethem Barzani ile görüştü.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, Kürd milletinin İslam ile izzet sahibi olduğunu belirtti.

"Kürd halkı dinlerine sarılmışlarsa izzet sahibi olmuşlar"

Sorunların ancak İslam ile çözülebileceğini vurgulayan Sağlam, "Eğer izzet varsa İslam ile olur, sosyalizm ve komünizm gibi ideolojiler ile olmaz. Tarih şahittir, 1400 yıldır ne zaman Kürd halkı dinlerine sarılmışlarsa izzet sahibi olmuşlar, özgür olmuşlar. Bu sefer de ancak bu şekilde huzur bulabiliriz. Birileri, 'dinlerinden, örf ve adetlerinden uzaklaşmalıdır!' diyerek Kürdleri asli özelliklerinden uzaklaştırmak istiyor. Kürdler bu şekilde özgürleştirilemez. Bizler dinimiz, örf ve adetlerimiz ile özgür olmalıyız." dedi.

"Kürd milletinin derdi, dava edilmezse Ortadoğu'ya huzur ve barış gelmez"

Rum suresi 22'nci ayeti işaret ederek konuşmasına başlayan Şeyh Ethem Barzani ise şunları söyledi: "Diller arasındaki farklılıklar birbirimize yaklaşmaya sebep oluyor. Hangi millet kendi toprağı üzerinde olmazsa millet olarak sayılmıyor. Kürdistan toprağı çok geniş bir topraktır.  Şüphesiz eğer Kürd milletinin derdi, dava edilmezse Ortadoğu'ya huzur ve barış gelmez. Ortadoğu'da dünyada stratejik bir konuma sahip olduğu için eğer oraya barış gelmezse dünyaya da barış gelmez." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR'a başarılar dileyen Barzani, "Omuzlarınızda ağır bir yük ve sorumluluk vardır. Hakkınızda başarılar dilerim." şeklinde konuştu.  (Mehmet Sait Çelik, Yahya Kinay –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir