• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bağımlılıkla mücadelede maneviyat çok önemli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Madde bağımlılığı, vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir.

İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Yeşilay Şırnak İl Şube Başkanı Turgay Birlik, her geçen gün kanser hücresi gibi toplumda yaygınlaşan madde bağımlılığı ile mücadelede maneviyatın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, yakın zamanda İl Müftülüğü ile yürütecekleri protokol ile Kur'an Kursları üzerinden mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Eğitim seviyesinin düşük olması, işsizlik, arkadaşlık ortamı ve ailevi sorunların gençleri madde bağımlılığının pençesine iten en önemli etkenler olduğunu belirten Birlik, madde satın almanın büyük külfet olduğunu, bağımlıların gelir elde etmek için zamanla satıcı durumuna düştüğüne dikkat çekti.

Uyuşturucu maddeye bağımlı olan kızların vücutlarını pazarlama noktasına kadar geldiğini ifade eden Birlik, bunun çok önemli ve sıkıntılı bir durum olduğuna vurgu yaparak, "Sahada başarılı olunması için devlet-millet dayanışması çok önemlidir. İstihdam alanlarının oluşturulması ve eğitimde başarı seviyesinin yükseltilmesiyle bağımlılıkla mücadele yapılabilir." dedi.

Kentte, evladı madde bağımlısı olan ailelerin bu durumu saklamasıyla, bağımlılıkla mücadelede zorlandıklarını aktaran Birlik, "Ancak bütün maddi ve manevi çalışmalarımıza rağmen kanser hücresi gibi hızla üreyen, toplumu hızla zehirleyen bir madde ile bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Belki ülkemizin en sıkıntılı alanlarından birinde faaliyet yürütüyoruz. Tabiatıyla maddeye olan ilgi maalesef diğer bölgelere nazaran biraz daha fazla olabiliyor." ifadelerini kullandı

Kent merkezi ile ilçelerinde şu ana kadar 40 bin öğrenci, 38 bin ebeveyn ile 3 bin askeri personele ulaşarak bağımlılık hakkında bilgilendirdiklerini dile getiren Birlik, 28 kişiyi de tedavi ettirdiklerini vurguladı.

Dünyadaki otoritelerin bağımlılıkla mücadelelinin terörle mücadeleden daha hayati olduğunu kabul ettiğini aktaran Birlik, " Bu da Yeşilay olarak yapmış olduğumuz mücadelenin toplum açısından ne kadar hayati ve ülkelerin bekası açısından ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Haliyle bu düşünce idrak ve mücadele azmiyle sahadayız." şeklinde konuştu

Son olarak madde bağımlılarına seslenen Birlik, "Madde bağımlılığı pençesine düşen kardeşlerimiz, 'ben bu illetten kurtulmak istiyorum' iradesini ortaya koysunlar, biz onları eskisinden daha güzel, daha hoş, daha pozitif bir şekilde ailelerine, arkadaşlarına ve topluma kavuşturacağız. Şırnak Valiliğinin destekleriyle Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden bunlara maddi destek de sunmak suretiyle bunları tekrar sosyal hayata entegre olmalarını sağlıyoruz. Böyle imkânlarımız da vardır. Yeter ki kendilerine güvenleri olsun, bize güvenleri olsun." şeklinde konuştu  (Ahmet Uçar - İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir