• DOLAR 32.484
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2475.096
  • ...
`Sakat ve Özürlü` Yerine `Engelli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İşitme Engelliler Federasyonu`nca WOW Otel`de düzenlenen ``İşitme Engelliler İçin Türkiye`nin İlkleri Ödül Töreni 2012``de yaptığı konuşmada, geçen hafta Bakanlar Kurulu`nda, Dünya Engelliler Birliği`nin onayını çıkardıklarını belirterek, engellilerin bu birlikler sayesinde tüm dünyada seslerini daha rahat duyurabileceklerini söyledi.

Bakanlığının güçlü bir idari ve mali yapıya kavuşturulduğunu kaydeden Şahin, son 10 yılda engelliler açısından hem hukuk hem de uygulama anlamında önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade etti.

Şahin, ``Bakanlık olarak 100`e yakın kanun ve kanun hükmünde kararnameyi taradık. Bu metinlerde geçen `sakat, özürlü, çürük` gibi kelimelerin çıkartılması ve bunun yerine `engelli` kelimesinin kullanılması için Bakanlar Kurulu kararı aldık ve bunu Meclis`e gönderdik`` dedi.

Engellilere fırsat eşitliği tanınması gerektiğini vurgulayan Şahin, ``Öğretmen bir çift yanıma geldi. Tüm mal varlıklarını işitme engelli kızlarına yatırdıklarını söylediler. `Ama haksız rekabet var` dediler. `Bedensel engelli bir kardeşimizle benim kızımı aynı sınava sokuyorsunuz ve benim kızımın aynı başarıyı göstermesini istiyorsunuz. Bu mümkün değil. Engellilerin rekabet etmesi mümkün değil` dediler`` diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir