• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Binali Yıldırım’dan Diyarbakır’da  OLUMLU MESAJLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, buradan olumlu mesajlar verdi. Diyarbakırlılara hitap eden Yıldırım, “Kimimiz Kürt, kimimiz Arap, kimimiz Türkmen, kimimiz Türk, kimimiz Laz, Çerkez, Abaza...Ne olursak olalım, kitabımız bir Kur'an-ı Kerim, kıblemiz bir Kabe-i Muazzama, Peygamberimiz bir Hz. Muhammed, dinimiz bir İslam. Hepimiz Müslüman ve kardeşiz.” şeklinde konuştu. Binali Yıldırım, il binası önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasına Kürtçe, "Nasılsınız? İyi günler. Bayramınız kutlu olsun. Günümüz mübarek, geleceğimiz aydınlık olsun." diyerek başladı. Ramazan Bayramı'nda Diyarbakırlılarla buluşmaktan, bir arada bulunmaktan bahtiyarlık duyduğunu dile getiren Yıldırım, herkesin bayramını kutladı. "Bayramda büyük bir coşku ve sevgiyle yakınlaşarak, barışmaya ve kucaklaşmaya, iyilikleri doruğa çıkararak bugünlere geldik. Allah sizlerden razı olsun" diyen Yıldırım, Diyarbakır'ın sahabeler şehri olduğunu, bu ülkenin bağımsızlık mücadelesinde büyük hizmet sunduğunu söyledi.

"DİYARBAKIR'A, DOĞU'NUN MERKEZİNE YAKIŞAN EN GÜZEL HAVALİMANINI BURAYA YAPTIK"

Yıldırım Diyarbakır'a güzel hizmetler yaptıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehir içerisinde 9 alt ve üst geçit kavşağını yaptık ve sizlerin hizmetine sunduk. Ayrıca Diyarbakır'ın bütün komşu illerini bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, gönülleri birleştirdik, milleti birleştik. Ama bir şeyi yapmadık, yolları böleriz, Türkiyeyi böldürtmeyiz. İstanbul, Ankara'dan sonra Diyarbakır'a, Doğu'nun merkezine yakışan en güzel havalimanını buraya yaptık. Diyarbakır'a her şey yakışır. 15 yıl içerisinde Diyarbakır'ın alt ve üst yapısında birçok işi hallettik. Sorunlarını bırakmadık. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Çünkü ülkemizi, milletimizi, Diyarbakır'ı seviyoruz."

6-8 EKİM OLAYLARI DA DİYARBAKIR'IN TARİHİNDE TALİHSİZ KARA BİR LEKEDİR

Başbakanlığı döneminde Diyarbakır'da başta Sur ilçesinde olmak üzere PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılara değinen Yıldırım, "Maalesef bölücü PKK terör örgütü buraları yaktı, yıktı, çukurlar kazdı. Birçok insanımız hayatını kaybetti. Birçok güvenlik gücümüz Mehmetçiğimiz, polisimiz güvenlik korucumuz şehit oldu. 6-8 Ekim olayları da Diyarbakır'ın tarihinde talihsiz kara bir lekedir. O gün insanları kışkırtan, sokağa çıkaran, masum insanların hayatının yok olmasına sebep olanlar aslında sadece Diyarbakır'a değil milletin kardeşliğine de çok büyük zarar verdiler." diye konuştu.

"İSTANBUL TÜRKİYE'NİN ÖZETİDİR"

Yıldırım, "İstanbul denilince Türkiye, Diyarbakır, Van, Siirt, Elazığ, Malatya, Batman, Mardin, Adıyaman, Şırnak, Hakkari akla gelir. Velhasıl Diyarbakır denilince Edirne, Hatay, Antalya, Sinop, Kastamonu, Zonguldak, 80 vilayet akla gelir. İstanbul Türkiye'nin özetidir. 250 bin civarında Diyarbakır doğumlu kardeşimiz İstanbul'da yaşıyor, dünya şehri İstanbul'da oturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

2 BAYRAM ARASINDA İSTANBUL BAYRAMI VAR DEĞİL Mİ?

Yıldırım, şunları kaydetti: "Ama arada bir bayramımız daha var. 2 bayram arasında İstanbul bayramı var değil mi? İstanbul bayramına hazır mısınız? Diyarbakırlı hemşehrilerim İstanbul'da 23 Haziranda yeni bir zafere imza atayacak mıyız? Diyarbakır'a size geldim, desteğinizi istemeye geldim. Diyarbakır her zaman bizim yanımızda oldu, inşallah bu sefer de yanımızda olacak. Aramızı hiç kimse açamaz. Ezelden beri kardeşiz. Hiçbirimiz hangi etnik kimlikten doğduğumuza karar veremiyoruz. Bu bizim irademizde, elimizde değil. Kimimiz Kürt, kimimiz Arap, kimimiz Türkmen, kimimiz Türk, kimimiz Laz, Çerkez, Abaza...Ne olursak olalım, kitabımız bir Kur'an-ı Kerim, kıblemiz bir Kabe-i Muazzama, Peygamberimiz bir Hz. Muhammed, dinimiz bir İslam. Hepimiz Müslüman ve kardeşiz. Kardeşliğimize zarar veren kim PKK, değil mi? Türklere de Kürtlere de zarar veren, her tarafı yakıp yıkan, buraların kalkınmasını geciktiren kim, terör örgütü. Terör örgütünün, bölücülerin, PKK'nın Kürtler diye bir sorunu yok. Türklerin de Kürtlerin de bu ülkede yaşayan 82 milyon vatan evladının da sorunu terör örgütüdür, PKK, DEAŞ ve FETÖ'dür."

"AYRIŞACAK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK"

Yıldırım, bu birliği, kardeşliği bozmaya çalışan her türlü terör örgütünü şiddetle lanetlediklerini dile getirerek, "İbn-i Haldun ne diyor, 'Coğrafya kaderdir.' Bizim coğrafyamız Anadolu coğrafyası da bizim kaderimizdir." diye konuştu. Bu coğrafyayı ata, dede, ecdat emaneti olarak gördüklerini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Topraklarımıza gözümüz gibi bakacak mıyız Diyarbakır? Bu topraklarda biz et ve kemik gibiyiz. Asırlardır bir ve beraber yaşadık. Sevinçte de tasada da bir olduk. Ama hiçbir zaman bu ülke ve topraklar üzerinde operasyon yapmaya kalkanlara prim ve yol vermedik. Bunu da en güzel şekilde Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Doğu ve Güneydoğu illeri yaptı.” diye konuştu.

İstiklal mücadelesinde millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusunun da, Lazistan mebusunun da olduğunu belirten Yıldırım, “Anadolu'nun her tarafından temsilci vardı. Onun için bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. İnadına bir, beraber, iri, diri kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız inşallah. Bu topraklar hepimize yeter. Bu güzel ülke hepimize yeter. Paylaşacak o kadar şeyimiz var ki ayrışacak hiçbir şeyimiz yok." Dedi.

"İSTANBUL'UN SİZE İHTİYACI VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den bu yana bakanlar ve milletvekilleri ile çalıştıklarını, çabaladıklarını, gayret ettiklerini, ülkenin her tarafında vatandaşın ihtiyacı olan hizmetleri yaptıklarını belirten Yıldırım, "Bu millet bize çok şey verdi, İstanbul bana çok şey verdi. 11 yaşında ortaokul öğrencisi olarak geldiğim o dünya şehri İstanbul beni okuttu, iş, yuva sahibi, milletvekili, Bakan, Başbakan, Meclis Başkanı yaptı. Bir faninin göreceği bütün makamları gördüm. Ama benim için en büyük makam sizlerin gönlündeki makamdır. Sizin gönlünüzde bir makamım varsa bütün makamlar vız gelir." diye konuştu. Yıldırım, her zaman millet ve bu ülke için çalıştığını aktararak, şimdi ise kendisini Binali Yıldırım yapan şehir, İstanbul için Diyarbakırlıların huzurunda olduğunu kaydetti. İstanbul şehrine vefa borcunu ödemek istediğini dile getiren Yıldırım, "O halde 23 Haziran'a hazır mıyız? Diyarbakır'a bayram için gelen bütün hemşehrilerimizin bayram bitince İstanbul'a dönmeleri önemli. Çünkü Diyarbakırlılar, sevgili hemşehrilerim İstanbul'un size ihtiyacı var. İstanbul'da buluşuyor muyuz? 23 Haziran'da bu işi bitiriyor muyuz? Yarım kalan hesabı görüyor muyuz? Allah sizden razı olsun." ifadelerini kullandı. Yıldırım, konuşmasının sonunda vatandaşlarla Kürtçe vedalaştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir