• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Kürdistan mebusu da vardı Lazistan mebusu da...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a giden AK Parti  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım,  partililerle bayramlaştı, il binası önünde vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım konuşmasına Kürtçe, “Nasılsınız? İyi günler. Bayramınız kutlu olsun. Günümüz mübarek, geleceğimiz aydınlık olsun” diyerek başladı.

KİTABIMIZ BİR, KIBLEMİZ BİR, PEYGAMBERİMİZ BİR, DİNİMİZ BİR...

Diyarbakırlılardan 23 Haziran için destek isteyen Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakırlı hemşehrilerim İstanbul’da 23 Haziranda yeni bir zafere imza atayacak mıyız? Diyarbakır’a size geldim, desteğinizi istemeye geldim. Diyarbakır her zaman bizim yanımızda oldu, inşallah bu sefer de yanımızda olacak. Aramızı hiç kimse açamaz. Ezelden beri kardeşiz. Hiçbirimiz hangi etnik kimlikten doğduğumuza karar veremiyoruz. Bu bizim irademizde, elimizde değil. Kimimiz Kürt, kimimiz Arap, kimimiz Türkmen, kimimiz Türk, kimimiz Laz, Çerkez, Abaza…Ne olursak olalım, kitabımız bir Kur’an-ı Kerim, kıblemiz bir Kabe-i Muazzama, Peygamberimiz bir Hz. Muhammed, dinimiz bir İslam. Hepimiz Müslüman ve kardeşiz.”

KÜRDİSTAN MEBUSU DA  VARDI LAZİSTAN MEBUSU DA...

İbn-i Haldun’un ‘Coğrafya kaderdir’ sözünü hatırlatan Yıldırım  şöyle devam etti:

“Topraklarımıza gözümüz gibi bakacak mıyız Diyarbakır? Bu topraklarda biz et ve kemik gibiyiz. Asırlardır bir ve beraber yaşadık. Sevinçte de tasada da bir olduk. Ama hiçbir zaman bu ülke ve topraklar üzerinde operasyon yapanlara kalkanlara prim ve yol vermedik. Bunu da en güzel şekilde Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Doğu ve Güneydoğu illeri yaptı. İstiklal mücadelesini başlatırken, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. Anadolu’nun her tarafından temsilci vardı. Onun için bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. İnadına bir, beraber, iri, diri kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız inşallah. Bu topraklar hepimize yeter. Bu güzel ülke hepimize yeter. Paylaşacak o kadar şeyimiz var ki ayrışacak hiçbir şeyimiz yok.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir