• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
`Hz Hüseyin ve Zeyneb`i` Anma Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları tarafından bayanlara yönelik "İmam Hüseyin`i ve Hz. Zeyneb`i" anma etkinliği düzenledi.

Program, dernek gönüllüsü Ahu Dabanıyastı`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İmam Hüseyin`in kıyam mesajını anlatmak üzere derneğin kadın kolları gönüllüsü Hava Çalak kürsüye çıktı. Çalak, "İmam Hüseyin, ümmete hidayet meşalesi ve kurtuluş gemisi olmak için canı pahasına yezidin ordusuna karşı direnişe geçti. Bizlerde O`nun gibi bir münkeri gördüğümüz zaman elimizle düzeltmeye gayret edelim. Buna gücümüz yetmiyorsa Hz. Zeynep gibi zulmün karşısında dilimizle hakkı haykıralım. Bunu da yapamazsak hiç değilse kalpten buğzedelim. En azından Yezidlere karşı olduğumuzu gösterelim" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Tahire İlahi Grubu İmam Hüseyin ve Hz. Zeynep üzerine ilahiler okudu.

Daha sonra Dernek gönüllüsü Ahu Dabanıyastı bir konuşma yaptı.
Hz Zeyneb`in hayatını ve Kerbela olayından sonra üstlendiği misyona değinen Dabanıyastı, "Hz. Zeynep hangi şartlarda olursa olsun zulme başkaldırmayı, esaret kampında dahi olsa zulme boyun eğmeyip hakkı haykırmayı biz Müslüman kadınlara asırlar önce göstermiştir. O esirler kafilesine öncülük ederek Kerbela kıyamının mesajını dünyaya yaymıştır" dedi.

Kerbela ve İmam Hüseyin ile ilgili sinevizyon gösteri ile devam eden program, Tahire İlahi Grubu`nun okuduğu ilahilerle devam etti. Program, Hilal Somuncu`nun yaptığı dua ile sona erdi.
(Sabri Çalak - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir