• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Amazon yeni teslimat drone’unu tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Amazon‘un geliştirdiği yeni nesil insansız hava aracının, Prime üyeler için tesmilat süresini hızlandırması planlanıyor.

Amazon‘un Küresel Müşteriler Birimi CEO’su Jeff Wilke Las Vegas’ta düzenlenen etkinlikteki konferasta yaptığı konuşmasında,  Amazon’un bu yeni elektrikli otonom drone’unun bir kaç ay içinde müşterilerine paket taşımaya başlayacağını belirtti. Wilke’in açıklamasına göre dronelar 2,5 kg’ın altındaki paketleri yarım saat içinde müşterilere ulaştırabilecek.

Droneların menzili yaklaşık 25 km. Jeff Wilke konuşmasında droneların havada güvenle yol alabilmesi ve paketleri doğru noktaya ulaştırabilmesi için yapay zeka çalışmalarına ciddi yatırımlar yaptıklarını belirtiyor.

Çarpışma önleyici sistemler ve akıllı sensörler sayesinde droneların telefon kablolarına, insanlara, evlere, ağaçlara hatta küçük hayvanlara çarpmadan ilerlemesi amaçlanıyor.

Dronelarla teslimat projesi Amazon’un 2030 yılına kadar teslimatlarının yarısını sıfır emisyon seviyesine çekme planının da bir parçası.

Elektrikli dronelar çevreye zarar vermeyecek şekilde şarj edilebiliyor ve otomobille yapılan teslimatlara göre çok daha az enerji harcıyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir