• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
`Veliler Ayrımcı Yönetmeliğin İptali İçin Dava Açmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bakanlar Kurulu, 27 Kasım 2012 tarihinde yayımladığı genelgeyle okullarda başörtüsünü yasakladı. Konu ile ilgili görüştüğümüz Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Şube Başkanı Av. Şakir Çalışkan, Yönetmelikte `Okullarda Kılık Kıyafet Serbesttir` ifadesini alıp diğer kısmının yani `baş açık` ifadesinin iptali için gösteri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Karar İslam`ın İlkelerine Derstir
Çalışkan, "Yönetmelikte öğrenciler okul içinde `baş açık` olarak bulunur` hükmünü içermesi başörtüsü yasağını birlikte tescillemiş oldu. Bu haksız ve hukuksuz yasak Ak Parti hükümeti tarafından tescillenmiş ve sahiplenilmiş oldu. Özellikle İmam Hatip Okullarında bunu serbest bırakmaları toplumu ikiye bölerken sanki başörtüsü sadece İmam Hatipli öğrencilere münhasırmış diğer kız öğrencilere gerekmezmiş izlenimi verdiler ve İslam`ın temel ilkelerine ters bir uygulamayla bu karara varmış oldular" dedi

Yönetmelik Hakkında Dava Açılabilir
Hukuka uygun bir hakkın her zaman talep edilebileceğini, kendilerinin de bu meseleyi doğuştan ve devredilemez bir hak olarak gördüklerini ifade eden Çalışkan, "Biz yönetmeliği tanımıyoruz ve bu anlamda tanımayacağız.
 
Ayrıca bunun iptal edilmesi veya tüm okul öğrencilerine teşmil etmesi için mücadele edeceğiz. Yine bu yönetmelikte `Okullarda Kılık Kıyafet Serbesttir` ifadesini alıp diğer kısmının yani `baş açık` ifadesinin iptali için gösteri yapmaya devam edeceğiz. Hatta dava bile açılabilir, zaten yönetmeliğin bu haliyle kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı olduğu ortadadır.
 
Bu genelgede ayrımcılık yapıldığı için yönetmelik bu haliyle iptal edilmeye mahkumdur. Bu ayrımcı yönetmeliğin iptali için mağdur olan tüm veliler ve öğrenciler yani herkes gerekli başvuruları yapıp dava açıp elinden geleni yapmalıdır.
 
Bizde yapacağız zaten. İlke Haber Ajansına da göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.
(Zeki Aras-Fethullah Özsoy-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir