• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Tesettür Yasağına Muş Selam-Der`den Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Selam-Der Başkanı Cesim Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının kılık kıyafet yönetmenliği ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığının yürürlüğe koymuş olduğu kılık kıyafet yönetmenliğinin halkımızın taleplerine cevap veremediği gibi, aynı zamanda halkımızı hayal kırıklığına uğratmıştır. Mevcut iktidarın Bugün kangrene dönüşmüş olan başörtüsü sorununa çözüm bulmakta aciz kaldığını görmekteyiz" dedi.

Mevcut iktidarın 198`in cunta yönetiminden pek aşağı kalır bir yanının olmadığını ifade eden Yılmaz, iktidarın bir kısım mutlu azınlığı memnun etmek için başörtüsü sorununu çözemediğini ve bununla da yetinmeyip, orta ve liselerde başörtüsü takmaya yasak getirdiğini söyledi.

Yılmaz, sadece İmam Hatip Liselerinde ve seçmeli ders olan Kur`an-ı Kerim derslerinde başörtüsü takmaya serbestlik getirilmesinin Kur`an-ı Kerim`in emir ve yasaklarına saygısızlık ve hakaret olduğunu ifade etti.

Yılmaz son olarak, "Hiç kimse Müslüman halkımızın inanç ve değerleriyle uğraşmasın. Bununla beraber bütün STK`ları ve özellikle öğrenci velilerimizi bu verilmiş olan karara tepki göstermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir