• DOLAR 32.599
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2503.402
  • ...
Rusya`dan Suriye İçin FLAŞ Açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov , Türkiye’nin el koyduğu Suriye uçağındaki kargonun Rusya’ya ait olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ’in 3 Aralık’ta Türkiye’ye yapacağı ziyarette kargo konusunun ele alınabileceğini kaydeden Uşakov, “Bu konu değerlendirilebilir. Ancak burada durum biraz komplike. Çünkü kargo Rusya’ya değil, Suriye’ye ait…” dedi.

Rus basınında yer alan haberlere göre Uşakov, “Bildiğimiz kadarı ile Suriye kargonun transferi ve el konulması ile ilgili bazı hususiyetleri gündeme getiriyor…” ifadelerini kullandı.

Türkiye 10 Kasım’da Suriye Havayollarına ait uçağın Ankara’ya inmesini istemiş ve uçakta bulduğu askeri kargoya el koymuştu. Türkiye kargonun askeri olduğunda ısrar ederken, Moskova, el konulan kargonun radar istasyonunda kullanılan dual amaçlı elektronik malzeme olduğunu iddia ediyor. Moskova’ya göre uluslar arası hukuk açısından kargonun bu şekilde taşınmasının önünde hukuki sorun bulunmuyor.

Uşakov, Putin’in İstanbul temaslarında Suriye ve Gazze’de yaşanan gelişmelerin de ele alınacağını söyledi. Uşakov, “Suriye konusunda Rusya ve Türkiye’nin pozisyonlarında farklılık var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuyu Putin’le görüşeceğini söylüyor. Sanırım Erdoğan birçok konunun bu gelişmede Rusya’ya bağlı olduğuna inanıyor.” dedi.

Suriye krizini Erdoğan ve Putin’in düzenli olarak görüştüklerini, 16 Kasım’da yapılan telefon görüşmesinde de değerlendirdiklerini ifade eden Uşakov, “Pozisyonumuz değişmiyor. Biz pozisyonumuzun prensiplerini ortaya koymak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin Suriye sınırına NATO’nun yerleştireceği Patriot füzeleri ile ilgili konunun görüşmelerde ele alınıp alınmayacağı ile ilgili soruya Uşakov, “Suriye ile bağlantılı olan tüm konular ele alınacak…” cevabını verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir