• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da kalpazanlar esnafın korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Sahte para son günlerde dikkat çekici bir artış gösterdi. Batman'da kendisine 50 ve 100 TL'lik sahte paralar verilerek mağdur edilen esnaf, çareyi para kontrol cihazı almakta buldu.

Çarşı merkezinde esnaf olan Mehmet Sait Kaymış, bir hafta içinde müşteri kılığında dükkâna gelen kalpazanların 3 kez kendisine sahte para verdiğini belirtti. Kalpazanların yoğunluğu fırsat bilerek piyasaya sahte para sürdüğünü ifade eden Kaymış, diğer esnafı sahte paraya karşı uyardı.

3 kez dolandırılmasının ardından sahte paraya karşı harekete geçen Kaymış, para kontrol cihazı almak zorunda kaldığını söyledi.

“Piyasada çok sahte para dolaşıyor”

Son zamanlarda sıkça sahte parayla karşılaştıklarını, esnafın sahte paraya karşı dikkatli olmasını isteyen Kaymış, “Kalpazanlar belirli aralıklarla bana 2 adet 50, bir adet 100 TL para verdiler. Kalpazanlar dükkânların yoğun olduğu zamanlarda geliyorlar. Bir de bir şey istediklerinde ‘acildir’ diyorlar. Esnaflar buna karşı dikkatli olmalıdır. Paraya bakmadan malzeme verilmemelidir. Bu ara piyasada çok sahte para dolaşıyor. Dikkatli olunmalıdır. Bunlara güzel cezalar verilmelidir. Trilyonlarca para basıyorlar, birkaç ay içerde kalıp çıkıyorlar. Sahte paraya karşı mecburen gidip kontrol cihazı aldım. Gelen müşterilerin parasını kontrol ediyorum.” dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız