• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
"Bayram, İslam coğrafyasındaki kan, gözyaşı ve acılarının bitmesine vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam âlemi Ramazan Bayramı'nı idrak etmeye hazırlanırken, bayramla ilgili duygu ve temennilerini dile getiren Bingöllüler, bayramın zulüm ve işkence altındaki Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını dilediler. 

Ramazan Bayramı münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan STK temsilcileri, vatandaşlar kan, gözyaşı ve hüznün hiç dinmediği mazlum İslam coğrafyasındaki Müslümanların acılarının bitmesine vesile olması temennisinde bulundular.

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Refik Alpaya, Ramazan ayının Allah’ın yardımıyla güzel geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Temennimiz Ramazan Bayramı'nın da güzel geçmesidir. Tabii ki özellikle Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de ve dünyanın pek çok yerinde Müslümanların sıkıntı içinde oluşu elbette bizleri üzüyor ve üzmektedir. Buruk ve hüzünlü bir bayrama girmekle birlikte, Ramazan Bayramı'nın Müslümanların kurtuluşuna, birliğine ve beraberliğine vesile kılsın inşallah.  Bundan sonraki bayramların daha güzel, huzurlu bir şekilde geçmesini istiyoruz."

"Müslümanların çektiği çilelerinin biteceği son bir Ramazan Bayramı olsun"

Cihannüma Bingöl Temsilcisi Feyzi Aytar,  bir Ramazan Bayramı’na daha dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanların hüzün içerisinde, sıkıntı içerisinde kan ve gözyaşı içirişinde girdiklerini belirterek,  "Cenab-ı Allah'tan duamız Müslüman kardeşlerimizin döktüğü gözyaşının son bulacağı,  çektiği çilelerinin biteceği son bir Ramazan ayı olsun." dedi.

Dünyadaki Müslümanların sıkıntı, üzüntü içerisinde bir bayramı karşıladığını söyleyen Aytar, "Dünyada bir buçuk milyar Müslüman var. Bunların bir araya gelmeyişi, ittifak yapmaması dolayısıyla Müslümanların sıkıntı içerisine düşmesine sebep oluyor. İslam alemi bir araya gelmiş olsaydı, beraber hareket etmiş olsaydı, kesinlikle bu sıkıntılar olmayacaktı.  Cenab-ı Allah'tan temennimiz Müslümanların, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde bir araya gelmelerini istiyoruz. Yarın mübarek Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz.  Bu vesileyle ilke Haber Ajansı (İLKHA) aracılığıyla bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz. Huzur dolu günler geçirmelerini niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Artık gelecek bayramlarda ölümler olmasın istiyoruz"

Lise öğrencisi Cahit Buyankara, Ramazan ayına ve bayrama dair şunları söyledi:

" Ramazan ayı bitti, bayrama giriyoruz. İstiyoruz ki bu bayram ve gelecek bayramlarda, İnsanlar ölmesin, huzur, barış ortamında bayramların kutlanmasını istiyoruz. İşte Filistin’de, Yemen’de, başka ülkelerde şu an savaşlar sürüyor. İstiyoruz ki bu savaşlar Ramazan ayının hürmetine son bulsun.  Bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum."

"Bu bayramın, gerçek ve huzurlu bayramlara vesile olmasını diliyorum"

Selahaddin-i Eyyubi İmam Hatip Lisesi Öğrencilerden Harun Deveci de "Ramazan ayının sonundayız, bayram geldi. İslam ülkelerinde kan, gözyaşı devam ediyor. Bu Ramazan Bayramı vesilesiyle gözyaşlarının son bulmasını istiyoruz.  Bütün İslam aleminin bayramını kutluyoruz, huzur içerisinde mutluluk içerisinde geçmesini diliyorum.  Gerçek bayramlara ulaşılmasını da Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum." dedi.

"Birçok İslam beldesinde benim gibi çocuklar bu güzel günleri kutlayamıyor"

Küçük yaşına rağmen Ramazan orucunu tutup bayramla ilgili duygularını paylaşan Miraç Deveci şunları söyledi:

"Orucumuzu bitirdik, Ramazan Bayramı geldi.  Herkesin Ramazan Bayramı’nı da kutluyorum. Birçok İslam beldesinde benim gibi çocuklar bu güzel günleri kutlayamıyor. Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum."

"İslam ümmeti mazlum bir şekilde Ramazan’ı geçiriyor"

Özgür-Der Bingöl Şube Başkanı Yusuf Boğatekin de "Ramazan Bayramı’na yine garip bir şekilde giriyoruz.  İslam ümmeti son yıllarda gerçekten mazlum bir şekilde Ramazan’ı geçiriyor.  Bu Ramazan'da da yine aynı mazlumluğu yaşıyoruz ki Suriye’de, Yemen’de ve dünyanın değişik coğrafyalarında bu acının bayrama yine buruk girmemize vesile olmasına sebep oluyor. Bu bayramda Rabbimizden niyazımız, kardeşler arasında uhuvvetin gelişmesi ve bu acıların bir an önce son bulmasını diliyoruz.  Rabbimizden, bayramı bayram gibi yaşayan Müslümanlardan bizleri eylemesini diliyoruz.  Suriye ve Yemen ve başka yerlerdeki insanlar bayrama buruk bir şekilde giriyor." diye konuştu.

"Bayramlar Müslümanların birlik ve beraberlik ve kardeşliğinin bir göstergesidir"

Erdemliler Hareketi Derneği yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Önalan ise bayramların dayanışma, kardeşlik, insanların bir araya gelmesi olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın değişik coğrafyasındaki Müslümanlar şu anda zulüm görüyor. İlk kıblemiz işgal atında yıllardan beridir. Bayramı idrak ederken bu acıları unutmamak lazım. Müslümanların küfre karşı tek vücut, tek ses olması gerekiyor. Ümmetin birliği ancak Müslümanların bir arada olması, birlikte olması ve beraber hareket etmesi ile acılar son bulur. Her Müslüman kendi kafasına göre hareket etmemeli yoksa zayıf düşer, zelil olur. Müslümanlar tek vücut olması lazım. İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor Cenabı Allah bizleri iki cihanda mesut ve bahtiyar etsin."

"Çok şükür biz bir bayrama daha giriyoruz"

Tavz Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Hasip Çelik de şunları söyledi: 

"Çok şükür biz bir bayrama daha giriyoruz.  Ülkemizde bayramlar huzurlu geçerken, bazı coğrafyalarda Müslümanlar bayramı hüzün ve buruk olarak karşılıyor. Oralarda savaş ve huzursuzluklar olduğu için bayram sevincini yaşayamıyorlar. Rabbimizden İslam ülkelerindeki savaşlardan dolayı vuku bulan acıların bir an önce bitmesi için niyazda bulunuyoruz."

Nur Derneği Başkanı Tekin Gönç, "Yarın Ramazan Bayramı olacak.  Ramazan Bayramı'nın da hem ülkemize hem İslam alemine hayırlar getirmesini diliyoruz.  Uzun yıllar önce İslamiyet, birçok dönemde adalet dağıtmış, insanlara özgürlük ve hürriyet götürmüş.  Böyle bir huzur ikliminden geliyoruz. Tekrardan o günlerin geri gelmesi için gayret etmemiz gerekir." dedi.

Gönç, şunları söyledi:  "Son 200 yıldır maalesef batının da içerisinde bulunduğu bir şer komitenin,  İslam ülkelerinde çıkarmış olduğu zulüm, savaş ve ateşin içinde yanan Müslümanlar var.  Maalesef bir bayrama yine hüzün içinde giriyoruz.  Bu bayramda yine birçok İslam coğrafyası, kan, gözyaşı ve acılar içinde giriyor. Yaklaşık 200 yıldır dünya üzerinde hüküm süren Batı emperyalizmi şu an yeryüzünde hakim ve her tarafı kendi çıkarları için ateşe çevirmiş durumda."

"Allah bayramımızı bayram gibi kutlayacağımız günleri nasip etsin"

Araştırmacı Yazar Cevdet Karaman orucun açıldığı iftar vakitlerinde bir nevi bayramların yaşandığını ifade etti.

Karaman, "Bu bayramda maalesef sadece İslam dünyasının değil, dünyanın her yerinde genel olarak gidişat çok da hayra alamet durumda değil.  Dileğimiz, dünyada sulh ve selamet hakim olsun.  Allah'ın kelamı yeryüzünün her tarafına yayılsın. İnşallah bu bayramlar vesile edilerek yeryüzündeki bütün Müslümanlar,  bütün mazlumlar ve mahrumlar özgürlüklerine kavuşurlar.  Allah Teala bayramı gerçek bir bayram gibi kutlayacağımız günleri de bizlere nasip etsin." diye belirtti.

"Bayrama İslam coğrafyasında hakim olan acıların gölgesinde giriyoruz"

Esnaf Behçet Korkmaz ise  "Bayrama İslam coğrafyasında hakim olan acıların gölgesinde giriyoruz. Bu acıların bitmesine bayramların vesile olmasını diliyoruz. Yine bu bayramın, dünyanın dört bir yanında acılar içinde olan Müslümanların kurtuluşuna, uyanışına vesile olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir