• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...

Mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzünü güldüren imar barışı uygulamasında son iki hafta. Uygulamada başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Yapı kayıt bedeli ödeme tarihi de 30 Haziran'da sona erecek.

31 Aralık 2017 tarihinden öncesinde yapılmış imara aykırı yapıları kapsayan imar barışında yapı kayıt belgesi bedeli konutlar için yüzde 3, ticari kullanımlı yapılar için yüzde 5 olarak uygulanıyor.

Hangi belgeler isteniyor?

İmar barışından faydalanmak isteyenlerden yapı veya arsanın ada ve parsel bilgileri, daire sayısı, metrekaresi, yüzölçümü ile maliklerin kimlik bilgileri gerekiyor. Cep telefonu numarası, e-posta adresi, yapının adresi, tapusu, varsa ada ve parsel bilgileri, inşaat alanı, konut ve işyerleri alanları, konut ve işyeri sayısı, emlak vergi birim değeri, yapı sınıfı, imar mevzuatına aykırılığın türü, yapıyı gösteren fotoğraf da isteniyor.

İmar barışı başvuruları uzatılır mı?

İmar barışında başvurular geçtiğimiz yıl 15 Haziran'a kadar uzatılmıştı. Ancak bu 15 Haziran'da sona eren başvuru sürecinin yeniden uzatılıp uzatılmayacağına dair henüz resmi açıklama yapılmadı.

Kaynak, emlakkulisi