• DOLAR 32.587
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2438.507
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla Gaziantep’teki Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bayram hareketliliği başladı. Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla otobüs yolculuğunu tercih eden vatandaşlar, firmaların önünde bilet kuyruğu oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle otobüs firmaları da ek seferler başlattı.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne akın etti. Bilet fiyatlarının bayram nedeniyle artırılmasına rağmen otobüs biletleri günler öncesinden tükenirken, birçok firmanın çıkardığı ek sefer biletlerinin de tükendiği öğrenildi.

Ramazan Bayramı’nı memleketinde sevdikleriyle ve yakınlarıyla birlikte geçirmek isteyen vatandaşlar, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk oluşturmaya başladı. Otogardaki bu bayram yoğunluğunun Cuma gününden itibaren başladığını belirten firma yetkilileri, bu yüzden de ek seferler düzenlediklerini ve ek seferlerin bayramdan sonra daha yoğun devam edeceğini belirttiler.

Bayramı memleketinde veya akrabalarının yanında geçirmek isteyenler, sabah saatlerinden itibaren otogarda bir yoğunluk oluşturdu. Bayramın son gününe kadar otobüs biletlerinin tamamının satıldığı öğrenilirken, otobüs firmaları, yoğun talep olan şehirlere ek seferler koydu. Bazı hatlara konan ek seferlerdeki biletlerin de tükendiği ifade edildi.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluğun başladığını belirten Acente yetkilisi Kenan Yanar, yaşanan yoğunluk nedeniyle İstanbul ve Ankara gibi bazı güzergâhlara ek seferler düzenlediklerini söyledi.

Bayram öncesi yoğunluk yaşandığını ve otobüsü tercih edenlerin fazla olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyleyen Yanar, “Her bayram olduğu gibi bu bayramda da cuma günü itibariyle yoğunluk başladı. Yeni bir tatil sezonuna girmiş bulunuyoruz. Bu yoğunluğumuz yaz boyunca devam edecektir ama özellikle okulların bu hafta tatil olmaması ve bir sonraki haftaya sarkması nedeniyle de bu hafta büyük bir yoğunluk var ama bu tatil yoğunluğu değil bayram yoğunluğudur. Tatil yoğunluğu haziran ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Ama 9 Hazirana kadar ise büyük bir bayram yoğunluğunu bekliyoruz. Şu anda yoğun tempo, ilave seferlerle ve tam kapasiteyle çalışıyoruz. Tatil sezonunun henüz başlamamış olmamasıyla beraber aile ve akraba ziyaretleri olması münasebetiyle İstanbul ve Ankara gibi bazı noktalara seferlerimiz var.” dedi.

Bilet fiyatları ile ilgili de bilgi veren Yanar, “Bilet fiyatları malumunuz ülkenin ekonomik durumunu göz önüne aldığımız zaman bayram üstü bir fırsat gibi değil ama mayısın ilk haftalarında bir zam yapıldı. Bu Türkiye geneli firmaların tamamını kapsayan bir zamdı. Otobüsçülerin şu anda yüzü gülüyor ve bayram ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısı ile yollardaki yoğunluk nedeniyle özellikle şehirlerarası yolculuk yapan otobüs sürücülerinin trafik kurallarına uyması gerektiğini belirten otobüs sürücüsü Bünyamin Dikbaş da şunları söyledi:

“Biz şu an Türkiye'nin batı ve Akdeniz bölgelerine tur dönüyoruz. Hemen bütün bölgelere gidiyoruz. Yoğunluğumuz başladı. Şu an yollar çok kalabalık. Tatil dönüşü haliyle yoğunluk var.  Bu yoğunluk bir haftadır devam ediyor. Ama dün ve bugün daha çok bir yoğunluk var. Cuma gününden itibaren resmi daireler ve okullar tatil olduğundan dolayı yoğunluk daha çok var. Otogar kalabalık, insanlar bayram tatili dönüşüne geçtiler, gidiş ve gelişlerde yoğunluk var. Yollar çok kalabalık. Vatandaşların yollarda tedbirli, yavaş, dikkatli ve emniyet kemerleri takılı halde seyahat etmeleri gerekiyor.”

Gaziantep Üniversitesi öğrencisi Harun İzgi ise Bayram dolayısıyla Manisa’daki ailesinin ziyaretine gideceğini belirterek, “Bayramdan dolayı memlekete gidiyorum. Manisa'daki ailemi göreceğim. Bu bayram aileme sürpriz yapmak istiyorum. Son bir bilet kaldı, onu da ben aldım. Biraz ricada bulunduk ağabeylerden abilerden sağ olsunlar öğrenci diye bizi kırmadılar. Bileti bulduk memlekete gideceğiz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız