• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Bitlisliler: Ramazan Bayramı ümmetin yeniden dirilişine vesile olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yarın idrak edilecek olan Ramazan Bayramı öncesi Bitlisli siyasi parti temsilcileri, âlim ve STK’lar duygu ve temennilerini dile getirdiler.

Ramazan Bayramı’nın, ümmetin yeniden dirilişine vesile olması temennisinde bulunan Bitlisliler, İslam coğrafyasının artık bu kadar acıyı kaldıracak gücünün kalmadığını söylediler.

Ramazan Bayramı için kardeşlik vurgusunda bulunan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, İslam coğrafyasında akan kanın son bulması temennisinde bulundu.

Gül, “Rahmet, bereket ve kurtuluş ayı olan ve içinde Kadir Gecesi’ni de besleyen bir Ramazan-ı Şerif’i acı ve burukta olsa geride bıraktık. Acı ve buruk diyoruz. Çünkü yüzyıldır işgalci israil çetesi ve Emperyalist ABD; Filistin, Arakan, Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Yemen, Sudan ve birçok İslam ülkesinin kalbine bir hançer gibi saplanmıştır. Müslümanların kanını akıtmaktadır. Bu pervasızca hareketlerinden hiçbir zaman endişe bile duymamaktadırlar. Maalesef bazı İslam ülkeleri de bu emperyalist çetecilerin ekmeğine yağ sürmektedirler. Gönül ister ki bu Müslüman ülkeler bir araya gelip, güçlerini birleştirerek, bu emperyalistlere karşı mukavemet göstermeleridir. Bu vesileyle İslam ümmetinin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, bayramın birliğe, kardeşliğe, ümmetin yeniden dirilişine vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ramazan Bayramı’nın İslam ümmetine hayırlı olması temennisinde bulunan İTTİHADUL ULEMA üyesi Emrullah Uysal ise şunları söyledi: “Bu bayramın gözyaşlarını dinmesine, İslam âleminin birleşmesine, İslam düşmanlarının kahrolmasına vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Küskünlüklerin ve dargınlıkların barıştığı bir bayram olmasını diliyoruz. Müslümanların kenetleştiği, birbirini sorarak, sıla-i rahmi gerçekleştirdiği bir bayram olsun. Tekrardan Ramazan Bayramı İslam ümmetine hayırlı olsun.”

“Dünyanın her tarafında Müslümanın kanı çok rahat bir şekilde akıtılmakta”

İslam coğrafyasının içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Müslümanların artık yaşananları görmesi gerektiğini söyledi.

Bayram mesajında Durak, “Bugün dünyanın her tarafında Müslümanın kanı çok rahat bir şekilde akıtılmaktadır. Müslümanların, önümüzdeki süreçlerle ilgili artık basiret ve dirayetlerini ortaya koyarak, birlik ve beraberlik içinde olmaları ve küçük oyunlara gelmemeleri gerekiyor. Sonraki nesillere Müslümanların güçlerinin aktarılması için bazı adımların atılması gerekiyor. Bu vesileyle Ramazan Bayramı’nın tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni eder, mutluluk ve esenlikler dilerim. İnşallah Ramazan Bayramı’nı ailelerimizle birlikte coşkulu bir şekilde haneleri dolaşarak, eski akraba ziyaretlerini canlandırarak idrak ederiz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir