• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye Basını 3 Maymunu Oynadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BM Genel Kurulu`nda yapılan oylama ile Filistin`in artık `üye olmayan gözlemci devlet` statüsüne ulaşmasıyla çok önemli kazanımlar elde edilmesine Türkiye basını Fransız kaldı.

Tüm dünyanın canlı yayınla izleyicilerine duyurduğu tarihi oylamada Davutoğlu`nun yaptığı konuşmayı BM Genel Kurulu ayakta alkışlarken, bugün çıkan gazeteler ana sayfalarından tarihi oylama ve konuşmanın ayrıntılarını vermekten kaçındı.

KÖR AMİRALLER

Filistin yönetiminin BM`deki Başmüzakerecisi Saib Ureykat Türkiye`ye süreçteki desteğinden ötürü teşekkür ederek ``Teşekkürler Türkiye, Filistin`in yanında sergilediğiniz bu `duruş`, Kudüs`te mabedlere altın harflerle yazılacak`` derken, Doğan gurubunun gazeteleri, Sol görüşlü gazeteler ile ulusalcılar tarihi oylamayı ana sayfalarından vermediler.

Kendisini yazılı basının amiral gemisi olarak gören Hürriyet, 3. Sayfada yer alması gereken bir tecavüz olayını “Kezban`ın seçimi” başlığı ile manşetinde gördü. Türkiye`nin en çok satan gazetesi olduğunu iddia eden Posta ise “Olacağı Buydu” başlığı ile yine adli 4 olayı manşetine taşıdı.

Radikal Filistin için tarihi kararın verildiği günün ertesi “Hrant Dink” fotoğrafı ile manşetini doldurup, Türkiye`nin ilk kamudenetçisi ile yapılan röportajı okurları ile paylaştı. Bu gazetelerin dışında Cumhuriyet, Sözcü, Takvim Güneş ve Zaman gazeteleri de BM`de gerçekleştirilen tarihi oylamanın ayrıntılarını ilk sayfalarından okurları ile paylaşmadı. (manşettv)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir