• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her bayram büyük yoğunluğun yaşandığın İstanbul Esenler Otogarında, seyahat firmaları bu Ramazan Bayramında umduğunu bulamadı.  Firmalar, yoğunluğun geçen bayramlara oranla az olmasını İstanbul seçimleri ve sınavlara bağlarken yolcular ise bilet fiyatlarındaki artışa dikkat çekti.

Seçimlerden ötürü yolcuların az olduğunu ifade eden Zafer Bayar isimli yolcu firması görevlisi, "Bu bayramda seçimden kaynaklı bir azlık varsa ama yine de iyi. Bir de sanırsam sınavlar var. İlave arabalar dolmak üzere, birçoğu doldu zaten. Şu an bir problem yok. Haziran ayında daha bir yoğunluk bekliyorum. Fiyatlar normal. Araçlar dolu gidiyor boş geliyor; ister istemez fiyatlarda biraz farklılık oluyor. Ama o kadar da ciddi bir artış yok." dedi.

Çok çalışmalarına rağmen kazanç elde edemediklerinden yakınan Nurullah Yıldız isimli otobüs firması görevlisi, "Benim arabam var. 2 3 kuruş ekmek kazanmak için geceden beridir burada dolanıyoruz. Ama yok. Seçimlerden ve sınavlardan dolayı yolcu yok. Ramazan, Ramazan ayaküstünde dolanıyoruz. Artık nefes kalmadı. Evde ekmek yok. Gerçekten de olmuyor. Olmayınca da evde huzursuzluk oluyor." ifadelerine yer verdi.  

Mehmet Batan isimli firma görevlisi de "Ana servisler dolu ilave arabalarda yer çok. Millet seçimden dolayı gitmiyor veya gitmekten vazgeçmişler. İlave araçlarda bırakıp boş döneceği için arada fiyat farkı oluyor. Kim nereye gitmek istiyorsa bir şekilde yer bulur." şeklinde konuştu.

35 yıldır seyahat firmasında çalıştığını aktaran Abdullah Doğan da "Böyle bir bayramı ilk kez görüyorum. Yolcu yok. Korsan gidiyor, diyorlar. Hani nerede, korsan yok. Seçim ve kriz dolayısıyla yolcu yok. Kimisi 15 gün kalıp seçim için tekrar dönmek zorunda kalacakları için gitmiyor. Toplasan şurada 20 araba çıkmaz. Diyorlar ek ekspres var. Araba çok para yok." dedi.

İsmet Koyuncu isimli vatandaş biletini önceden kestiği için yer bulma konusunda sıkıntı çekmediğini söyledi.

Edirne’de öğrenci olduğunu söyleyen Furkan Aydoğan, artan bilet fiyatlarına tepki gösterdi.

Emirhan Sümbülisimli vatandaş da bilet bulmakta zorlandığını belirterek 100 liralık bilete 150 TL vermek zorunda kaldığını kaydetti. (Zeyd Varol, Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız