• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Kınamalar terörist israil’i durdurmuyor! MESCİD-İ AKSA’DA  KANLI POSTALLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Terörist israil, kirli defterine bir yenisini daha ekledi. Mescid-i Aksa’nın çevresinde sürekli olarak Müslümanlara saldıran işgalciler, bu defa Mescid-i Aksa’nın içine girdi. İşgal güçleri, Mescid-i Aksa’nın içinde itikafta bulunan Müslümanlara saldıran binden fazla siyonist yahudiye, caminin içine gaz bombaları atarak destek verdi.

Doğu Kudüs’ün işgal rejimi tarafından işgalinin 52. yıl dönümünü kutlayan Yahudiler, siyonist çete bayraklarıyla içinde Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda toplanmaya başladı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, binden fazla siyonist dün sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve Mescid-i Aksa'da itikafta olan cemaate saldırdı.

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye başladığını, baskına katılanların sayısının bini geçtiğini ve aralarında fanatik Yahudi haham Yehuda Glick'in de olduğunu bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Ramazan’ın son on günü münasebetiyle Mescid-i Aksa’da bulunan cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği kaydedildi.

POSTALLARLA GİRDİLER

Baskından önce Mescid-i Aksa’ya giren ve Yahudi yerleşimcileri korumak için geniş güvenlik önlemleri alan işgal güçlerinin, Filistinli gençleri Mescid-i Aksa'nın musallalarından El-Kıble Mescidi'nde kuşattığı, içeriye kanlı postallarıyla girdiği, cemaatin üzerine göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi yağdırdığı ifade edildi. Vahşi saldırı sonucu onlarca kişi yaralanırken 5 kişi de alıkonuldu.

İşgalcilerin "Kudüs'ün Birleşmesi Günü" olarak andığı Kudüs'ün geri kalanının da işgal edildiği günün yıldönümünde fanatik siyonist örgütler, dün Mescid-i Aksa'ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları yapmıştı.

KINAMADAN ÖTEYE GEÇMİYOR

Terör rejimi israil, Mescid-i Aksa’yı ve Filistinlileri mübarek Ramazan ayında bilinçli olarak ve kışkırtma amaçlı hedef alıyor. İşgalciler bu cesareti, uluslararası toplumun sessizliğinden alıyor. ABD’nin açıktan destek verdiği siyonist işgal rejiminin ihlalleri karşısında BM ve AB ülkeleri üç maymunu oynuyor. İşgalci israilin, tüm dünya Müslümanlarını ilgilendiren mukaddes belde Mescid-i Aksa’ya ve Filistin halkına yönelik saldırılarına İslam ülkelerinden tepkiler gelse de kınamadan öteye geçmemesi işgalciyi cesaretlendiriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir