• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkezi Diyarbakır’da bulunan İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde eğitim alan 3-6 yaş grubu çocukların yılsonu etkinliği izleyicileri etkiledi.

Dernek bünyesinde eğitim alan minik çocukların mezuniyet töreni Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Cigerxwin Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Sahnede minik çocukların yer aldığı etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Eğitim süreci, çocukların eğitim ortamları, sosyal etkinlikleri, toplu yeme-içme ortamlarına yönelik video ve görsellerin içerdiği sinevizyon gösterimi ile devam eden program farklı eğitim sahnelerinin yer aldığı skeçler ile izleyicilerin beğenisi kazanıldı.

Çocukların eğitim süresince aldıkları temel dini bilgiler, namaz, hac gibi fıkhi sahneler, Kur'an-ı Kerim’den ezber surelerin okunması aileleri gururlandırdı.

Yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan İkra Eğitim Der Genel Başkanı Murat Aslan, amaçlarının İslami terbiye ile donatılmış nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, “Çocuklarımıza değerler eğitimi verirken aynı zamanda fenni ilimlerde vermekteyiz. Mezun olan çocuklarımız 6 yaşında Kur'an-ı Kerim’i güzel okuyacak şekilde mezun olmaktadır.” dedi.

Aslan, “Eğitim süresince sure ve hadis ezberleme, kişisel ve motor gelişim ile ilgili olarak da çocuklarımız önemli bir mesafe kat etmektedirler. Çocuklarımız İslami eğitimlerini alırken aynı zaman da fen, matematik, arapça, İngilizce ve doğa bilimlerini de öğrenmiş olmaktadırlar.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren – İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız