• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Başörtüsü Yasağı Bugünden Sonra AK Parti Yasağıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hür Der Batman Şube Başkanı Av.Serkan Ramanlı geçtiğimiz günlerde MEB tarafından çıkarılan okullardaki kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

 

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür Der) Batman Şube Başkanı Av.Serkan Ramanlı,  muktedir iktidarın, darbeci zihniyetin ürünü olan ve binlerce insanın mağduriyetine sebep olan başörtüsü yasağının kaldığı yerden devamına dair yürürlüğe koyduğu kılık kıyafet yönetmeliği ile temel hak ve hürriyetlere bakışında darbeci zihniyete ne denli dönüşüm sağladığını gösterdiğini kaydetti.

 

Ramanlı, halkın büyük bir kesiminin başörtüsü zulmünü kaldıracağına dair umut ve iyi niyet beslediği iktidarın Milli Eğitim Bakanının \"isteseydik kaldırırdık\" beyanıyla, sorunun çözümünü istemedikleri ya da \"hikmeti hükümet\" icabı en temel hak ve özgürlüklerden olan inanç özgürlüğünün önündeki engelleri bugün için \"bahşetmeyi\" aklından dahi geçirmediğinin anlaşıldığına dikkat çeken Ramanlı, \"Temel hak ve özgürlükler, kimsenin hele de hükümetin bahşedeceği, konumuna ve iktidarının bekasına göre iade edeceği haklardan değildir. Yeni kılık kıyafet yönetmeliğinden sonra başörtüsü yasağı bugünden sonra altında kendi imzasının olduğu bir AK Parti yasağıdır. Hükümet, çözüm vaadiyle on yılı aşkın bir süredir gündemleştirmeyip ertelediği, namus borcu olarak tanımladığı başörtüsü yasağını kaldırma sorumluluğunu derhal yerine getirmeli, aksi halde ya başörtüsüne bakışını ya da namus anlayışını acilen değiştirmelidir\" ifadelerini kullandı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir