• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Van Halkının HÜDA-PAR Sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Mustazaflar hareketinden beklenen parti açıklaması geldi. Hareket Sözcülerinden Said Şahin, parti ismi olarak ortaya çıkan pek çok seçenek içinde kısa yazılışı HÜDA-PAR olan Hür Dava Partisi ismini tercih ettiklerini açıkladı.
 
Yeni parti isminin açıklanmasının ardından Vanlı vatandaşları tatlı bir heyecan sararken Vanlılar Hür Dava Partisi`nin (HÜDA-PAR) ümmete hayırlı olması temennisinde bulunarak İLKHA`ya duygularını paylaştı.
 
İşte Van halkının HÜDA-PAR sevinci:
 
"Rabbim Ayaklarını Hak Yolunda Sabit Kılsın"
Ahmet Özkan (Esnaf): HÜDA-PAR`ın kurulması çok güzel oldu. Rabbim ayaklarını hak yolunda sabit kılsın. Müslümanların belli bir siyasi oluşum içinde olması güzel bir şeydir. Bugün bir mecliste, İslami hak davayı savunacak bir partinin olacak olması insanlar için güzel bir şeydir. Van`da da bu partini olmasını istiyoruz. Biz de kendi memleketimizde bir belediye başkanı, bir milletvekili olsun istiyoruz.
 
"En Kısa Zamanda Kendilerini Halka Tanıttırmalı"
Muhammed Halil Timurtaş (pazarlama elemanı): Allah`a şükürler olsun ki güzel bir parti açıldı. Bu partiden beklentimiz halkın sesi, İslam`ın sesi olmasıdır. İnanıyoruz ki herkes bu partiyle beraber kendini daha iyi tanıyacak ve kendine bir ümit yolu açacaktır. Van`da da bu partiden ümitlerimiz vardır. En kısa zamanda kendilerini tanıttırıp halka açılmaları, halkın içinde kendilerine değer verildiği algısını uyandırır.
 
"Başörtü Yasağıyla Bu Partiye Ne Kadar Çok İhtiyacın Olduğu Görüldü"
Zahid İlbay (STK üyesi): Böyle bir partinin daha önce açılmasını istiyorduk. Son olarak, başörtüsünün resmi olarak yasaklanmasıyla beraber bu partiye ne kadar çok ihtiyacın olduğu görüldü. Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede maalesef başörtüsü yasak… Allah`ın izniyle bu ve daha birçok sorunu HÜDA-PAR çözecek.
 
"HÜDA-PAR Kimsenin Başaramadıklarını Başaracak"
Rıfat Sekvan (pazarlama elemanı): Allah`u Teâlâ ümmeti Muhammed`e hayırlı ve mübarek etsin. Duyunca çok heyecanlandık. İnanıyorum ki HÜDA-PAR kimsenin başaramadıklarını başaracak. Türkiye`deki birçok sorunu çözeceğine inanıyorum.
 
"İnşallah Tüm Dertlerimize Deva Olacak"
Fevzi Doğan (işletme sahibi): İslam ümmetine, özellikle mazlum Kürt halkına hayırlı olsun. Uzun süredir bu anı bekliyorduk heyecanla. Allah`a hamdolsun çok kapsayıcı oldu. İnşallah tüm dertlerimize deva olacak. Şu ana kadar nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Allah`a hamdolsun bize böyle bir nimet nasip etti. Bu Cuma, tüm cumalardan daha farklı oldu bizim için. Kısa isminin HÜDA olması ayrı bir mana ifade ediyor. O şemsiyenin altına giren, inşallah kurtulacaktır.
(Fırat Arslan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir