• DOLAR 32.502
  • EURO 34.587
  • ALTIN 2476.043
  • ...
Baas rejimi ''açlık bombası'' ile vuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de Baas rejimi ve müttefiki Rusya'nın, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne, iftar saatinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında 4 sivil ölürken, rejim güçleri, silah olarak kullanımı yasak olan yakıcı napalm bombası kullanarak ekili mahsulleri yakmaya devam ediyor.

Baas rejimi ile Rusya, iftar vaktinden bu yana "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içindeki Han Şeyhun ilçesi, Kensafra beldesi, Şeyh Damis, Şeyh Mustafa, Sfuhen, Fleyfil, Ureynibe ve İhsem köylerine hava ve kara saldırıları düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, hava saldırılarında Han Şeyhun'da 2, Fleyfil'de 1 ve Şeyh Damis köyünde 1 olmak üzere toplam 4 sivil öldü.

Muhaliflere ait uçak gözlem evinden, Han Şeyhun ilçesine yönelik hava saldırısına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, saldırıların Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından düzenlendiğine işaret edilerek, "Lazkiye'deki Hımeymim Üssü'nden Rus savaş uçakları kalkış yaptı." ifadesi kullanıldı.

Rejim güçleri açlık bombası kullanmaya devam ediyor

Diğer yandan Baas rejimi, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki ekili tarlaları yakarak çiftçilerin emeklerini yok ediyor.

Baas rejimi ordusu ile yabancı grupların oluşturduğu rejim güçleri, Hama'nın kuzey ve batı kırsalları ile İdlib'in güney kırsalında silah olarak kullanımı yasak olan yakıcı napalm bombasını kullanarak çiftçilerin mahsul almasını engelliyor ve dolayısıyla binlerce sivilin aç kalmasına yol açıyor.

"Açlık bombası" denilen saldırılar yüzünden ekili yüzlerce dönüm arazi büyük oranda zarar görürken, bazı mahsuller yangın sonucu küle dönüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir