• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Tarım ve Orman Bakanlığı sık sık gerçekleştirdiği gıda denetimlerine Ramazan Bayramı öncesi de devam etti. Ankara İl Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve şekerleme imalatı yapan iş yerlerinde geniş çaplı denetim gerçekleştirdi. Ürünler, muhafaza koşullarından bulunduğu dolapların ısı derecesine, hijyeninden üretim firmasına, barkodundan son kullanma tarihine kadar geniş yelpazede denetimden geçirildi.

RAMAZANDA 6 BİN 500 İŞLETMEYE DENETİM

Ramazan ayı boyunca toplam 6 bin 500 işletmeyi denetlediklerini ifade eden Ankara Tarım ve Orman Müdürü Korkmaz, 500 işletmede olumsuzluk tespit ettiklerini bildirdi. Korkmaz, işletmelere bu olumsuzlukların giderilmesi için süre verildiğini belirterek, "Bu işletmelerden bir kısmı gerekli düzeltmeleri yaptı. Tüm uyarılara rağmen düzeltmeleri yapmayan, gıda mevzuatına uygun hareket etmeyen, hijyen koşullarına uymayan 80'den fazla iş yerine de idari para cezaları uygulandı." dedi.

174 NUMARALI "ALO GIDA HATTI"

Gıdanın görünmeyen yüzü imalat tarafında olduklarını söyleyen Korkmaz, Ankara'da 250'nin üzerinde gıda denetimi personeliyle tek tek imalat noktalarında denetimler gerçekleştirdiklerini anlattı. Korkmaz, bayram öncesinde piyasaya fırsatçıların çıktığını, bu nedenle işletme kayıt belgesi bulunan işletmelerden ürün alınmasının önem taşıdığını dile getirdi. Tüketicilerin, ürünlerde şüpheli herhangi bir durum halinde Tarım ve Orman Bakanlığının 174 numaralı "Alo Gıda Hattı"nı arayarak bildirimde bulunabileceğine işaret eden Korkmaz, başvurular sonucu ilgili il ya da ilçe müdürlüğünün gereken denetimi ve yaptırımı uygulayacağını kaydetti.