• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Hamas Lideri Sinwar’dan İran’a teşekkür, İsrail’e uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'ndeki Hamas hareketinin lideri Yahya Sinwar, kimsenin Hamas hareketini suçlamaması gerektiğini belirterek, İran'a teşekkür etti. Sinwar, “Halkımızın hedeflerine ulaşmak için bize destek veren herkese teşekkür etmeliyiz” dedi.

“ARAPLARIN TERK ETTİĞİ BİR DÖNEMDE
FİLİSTİN HALKINI İRAN SAHİP ÇIKTI”

Yahya Sinwar, Kudüs Uluslarası Günü'nde yaptığı konuşmada, Arap liderlerinin Filistin halkının kararlılığını ve direnişini desteklemek için ayağa kalkmaları gerektiğini belirterek, “Bunu yaparlarsa onlara teşekkür edeceğiz ve başımızın üstüne koyacağız” dedi.

Sinwar, Arapların Filistin halkını terk ettiği bir dönemde, İran desteği olmadan böyle bir askeri kabiliyete ve direnişe sahip olamayacağını söyledi.

“İRAN, FÜZELERİN GELİŞTİRİLMESİNDE
FİNANSAL VE TEKNİK DESTEK VERDİ”

İran'ın roket direncini desteklediğini ve "Tel Aviv" e vuran füzelerin geliştirilmesinde finansal ve teknik olarak destek verdiğini belirten Hamas lideri Sinwar, “İran'a teşekkür edersek kimsenin bizi suçlamaması gerekir. Halkımızın ve milletimizin hedeflerine ulaşmak için bize destek ve destek veren herkese teşekkür etmeliyiz” dedi.

 “Düşman bir kez daha Gazze'ye saldırmaya cesaret ederse, Tel Aviv ve diğer şehirlere iki kat kuvvetle saldırcağız” diyen Sinwar, işgal ordusuyla girilecek olası bir savaşta Tel Aviv'i 2014'teki savaştakinden daha çok füzeyle vuracaklarını bildirdi.

Sinwar, “Yeteneklerimizi geliştirdik ve İran'dan maddi ve askeri destek aldık. Sadece yeteneklerimizi sürdürüp geliştireceğiz. İran son yıllarda bizi desteklemeseydi, elde ettiğimizi sonucu elde edemezdik” dedi. Ayrıca Hamas'ın, İran'ın ürettiği yüksek dereceli füzeler de dahil olmak üzere, savaştan en son savaşta “düşmana” 1000'in üzerinde roket fırlattığını iddia etti.

“TRUMP, KUDÜS'Ü SİYONSİTLERE 
SATMAK İSTİYOR”

“Trump Kudüs'ü Siyonistlere bir bedel ödemeden satmak istiyor” diyen Hamas Lideri Sinwar, ABD Başkanı'ndan gelen barış girişimlerini de karşı olduklarını belirtti. Sinwar, 
“Filistin meselesini ortadan kaldırmaya yönelik tüm işlemler başarısızlıkla sonuçlanacak” diyerek Arap dünyasına da aynısını yapma çağrısında bulundu.

Mekke'de bugün gerçekleştirilecek Zirveye katılacak ülke liderlerine çağrıda bulunan Sinwar, “Arap ülkelerinin liderlerine sesleniyorum, koltuklarınızı korumak istiyorsanız, bizim seçeneğimizi seçmekten başka seçeneğiniz yok; o da Filistin'i özgürleştirmek” dedi.

Sinwar, “Kudüs'ü özgürlüğe kavuşturup Mescid-i Aksa'da namaz kılana kadar bu mücadelenin sona ermeyeceğini ilan ediyoruz” dedi.

kaynak: time türk

Bu haberler de ilginizi çekebilir