• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
"Dünya Kudüs Günü" yürüyüşü yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Özgür Kudüs Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından, Ramazan ayının son Cuma günü olan "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle yarın saat 17.00'de İstasyon Meydanı Sümer Camii önünde yürüyüş düzenlenecek.

Yürüyüş etkinliğine ilişkin Özgür Kudüs Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır şubesi tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı, Özgür Kudüs Platformu Diyarbakır Koordinatörü Fikri Karavil okudu.

Karavil, İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, "Malumunuz olduğu üzere yüz yıla yakın bir zamandır İslam coğrafyası büyük felaketler yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Günümüzde hemen hemen hiçbir İslam toprağı yok ki orada Müslümanlara zulüm ve eziyet yapılıyor olmasın. Başta ABD, İngiltere ve Rusya olmak üzere tüm batılı devletler İslam coğrafyasında yaşananların dolaylı veya doğrudan müsebbibidir. Batılı devletler ya bizzat kendileri ya da yerli kuklalarının elleriyle bu katliamları işliyorlar." dedi.

İslam coğrafyasının kanayan yaralarından birinin de Filistin toprakları olduğunu hatırlatan Karavil, "Batılı devletlerin tüm desteğini alan Siyonistler, Filistin'de çocuk-yaşlı, kadın-erkek demeden her gün vahşice katliamlar işliyor, evlerini yıkıyor, mabetlerine saldırıyor. Gazze kentini muhasara altına alarak, en temel insani ihtiyaçlarını bile karşılamalarına müsaade etmiyor. Siyonist katiller bununla da yetinmeyip Kudüs'ü başkent ilan ettiler ve buradaki İslami varlığı ortadan kaldırmak için başta Mescid-i Aksa olmak üzere, var olan mabetleri yıkmaya çalışmaktadırlar. Bir avuç Filistinli Müslüman, kıt imkânlarla bu katillere karşı koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Filistinlilere destek olmak istediklerini belirten Karavil, "Biz de direnen bu bir avuç Müslümana destek olmak ve Filistin ile Kudüs'ün sahipsiz olmadığını göstermek amacıyla her yıl Ramazan ayının son Cuması olan "Dünya Kudüs Günü" olarak bilinen günde çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Bu yıl da Ramazan'ın son Cumasına denk gelen 31 Mayıs 2019'da Özgür Kudüs Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi olarak bir yürüyüş düzenleyeceğiz. 31 Mayıs aynı zamanda Gazze'deki ablukayı deniz yoluyla kırmak amacıyla yola çıkarken uluslararası kara sularda Siyonistlerce katledilen Mavi Marmara Katliamının yıl dönümüdür. Bu vesileyle, bu değerli şehitlerimizi de anmış olacağız." şeklinde konuştu.

Tüm Müslümanları etkinliklerine davet eden Karavil son olarak şunları söyledi:

"Yürüyüşümüz saat 17.00' de İstasyon Meydanı Sümer Cami önünde başlayacak. Bu vesileyle tüm halkımızı, bu yürüyüşe destek olmaya ve yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz. Allah başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulüm ve eziyet gören Müslümanları en kısa zamanda tekrar eski izzetli günlerine kavuştursun." (Ramazan Zeren – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir