• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan istihdam seferberliği kapsamında düzenlediği işçi-işveren buluşmalarına bir yenisini daha ekledi. Geçen ay Altıparmak İstihdam Bürosu’nda düzenlenen etkinlikte 1.000’in üzerinde istihdam talebi toplayan BTSO, bu kez 10 bin kişilik istihdam talebi için iş arayanlarla işverenleri bir araya getirdi. Bursa’nın önde gelen 25 firmasının katıldığı işçi işveren buluşmasında firma temsilcileri gün boyunca iş arayan vatandaşlarla iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

“BURASI BURSA BURADA İŞ VAR”

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’yı ve Türkiye’yi daha güçlü bir geleceğe hazırlamak amacıyla yeni iş kapıları açmaya devam ettiklerini söyledi. Bursa iş dünyasının 2017 yılında İstihdam Seferberliği kapsamında 83 bin kişilik ilave istihdam sağlayarak 80 bin kişilik sözünü yerine getirdiğini anımsatan Başkan Burkay, “Ülkemizin gücüne ve geleceğine olan inancımızla, ‘Burası Bursa, Burada İş Var’ diyerek düzenlediğimiz İşçi-İşveren Buluşmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Bursa’da farklı sektörlerdeki 25 firmamızın 10 bin kişilik istihdam talebiyle gerçekleştirdiğimiz bu önemli buluşma iş gücü piyasasına ve ekonomimize dinamizm kazandıracaktır.” dedi.

İŞ ARAYANLARDAN BÜYÜK İLGİ

İş arayanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte birçok vatandaş birden farklı firmaya başvuru formu doldururken, firma temsilcileri ile de iş görüşmeleri gerçekleştirdi. İstihdam Buluşmalarına katılmak için gelen Dilay Yılmaz, 25 farklı firmanın bir arada bulunmasının iş arayanlar için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Çeşitli firmalarla görüşmeler gerçekleştirdiğini ve organizasyondan oldukça memnun kaldığını belirten Yılmaz, etkinliğin düzenlenmesine öncülük eden BTSO’ya teşekkür etti.