• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
`Allah`ın Ayetlerine Karşı Açılmış Bir Savaş Sayıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bakanlar kurulu tarafından onaylanıp bir süre önce Resmi Gazetede yayımlanan Kılık-kıyafet yönetmeliğindeki başörtüsü yasağına tepkiler dinmek bilmiyor. Bingöl Kalem-Der Başkanı İbrahim Dağılma, yaptığı açıklamada başörtü yasağını resmileştiren kılık kıyafet yönetmeliğine sert tepki gösterdi.

 "Başörtüsü Yasağı Allah`ın Emrine Açık Bir İtirazdır, Açık Bir İsyandır"
Yeni yönetmenlikte başörtünün yasaklamasının üzüntü verici olduğunu belirten Dağılman, hükümetin kendisinden bekleneni yerine getirmediğini ifade ederek, "Hükümet `biz başörtüsünü serbest bırakacağız` demesine rağmen ne yazık ki, bugüne kadar cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde başörtüsünü kanunla yasak hale getirmişti" dedi.

 Yönetmelikte açıkça öğrencinin okula başı açık girmesinin istendiğini dile getiren Dağılma, "Bu açık ve net bir şekilde Allah`u Teala`nın Kura`n-ı Kerim nur süresi 31 ayetinde buyurduğu "Ey Muhammed (sav) Mümin kadınlara söyle başlarını örtünsünler`` emrine bir itirazdır. Açık bir isyandır. Açık karşı çıkıştır. Dolayısıyla biz bunu Allah`ın ayetlerine karşı açılmış bir savaş sayıyoruz. Ve biz bugün yaşadığımız birçok sorunun kaynağında kadınların kendi iffetinden hayâsından edebinden sıyrılması olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir